Crna hronika

Ispituje se motiv napada na imovinu Aligrudića

Službeni džip ,,land rover“ i privatni automobil ,,fiat 500“ koje koristi Dragan Aligrudić (64) iz Podgorice, službenik Uprave za kontrolu leta, zapaljeni su u ponedjeljak, petnaest minuta nakon ponoći u Bloku IX, u Ulici Milutina Vučinića.
Ispituje se motiv napada na imovinu Aligrudića
Portal AnalitikaIzvor

Prema dostupnim informacijama, Aligrudićevo ime se ne dovodi u bilo kakvu vezu sa kriminalnim radnjama ili mafijaškim grupama. Izvori bliski istrazi tvrde da za sada nijedan trag ne ukazuje da su počinioci htjeli direktno njemu da nanesu štetu.

Kako saznaje Pobjeda, policija istražuje da li je upozorenje bilo namijenjeno Draganovom sinu – Ivanu Aligrudiću, kojeg su u julu 2012. godine na bazenu u SC Morača pretukli članovi zagoričke grupe. Činjenica da se ime njegovog sina pominjalo jedino u kontekstu oštećenog navodi na zaključak da se najvjerovatnije radi o nekom vidu osvete.

Krajem aprila prošle godine, zbog brutalnog prebijanja na bazenu Sporskog centra Morača, koji se dogodio u julu 2012, Dražen Boričic osuđen je na tri godine i šest mjeseci zatvora, a njegov brat Aleksandar na devet mjeseci. Radosav Gile Stanišić, Bojan Pejović i Marko Šofranac dobili su po godinu i 10 mjeseci zatvora.

Šofrancu, braći Boričić, Radoslavu i Vidoju Stanišiću i Pejoviću sudilo se za nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda zaposlenima na bazenu Gojku Mijoviću i Zoranu Vukčeviću i posjetiocu Ivanu Aligrudiću.

U incidentu na bazenu, Aligrudić je zadobio povredu ranije transplantirane rožnjače, a Mijović i Vukčević povrede glave.

Izvor: Pobjeda

Portal Analitika