Kultura

Izložba VIDI DIZAJN! od nedjelje u galerijama Perjanički dom i Klub

Izložba VIDI DIZAJN! Dejana Dragosavca Rute biće otvorena u Centru savremene umjetnosti Crne Gore, u galerijama ''Perjanički dom'' i ''Klub'' u nedjelju 23. aprila sa početkom u 20 časova.
Izložba VIDI DIZAJN! od nedjelje u galerijama Perjanički dom i Klub
Portal AnalitikaIzvor

Izložba se organizuje u okviru petog izdanja FLUID dizajn foruma koji se održava od 21. do 27. aprila u Podgorici i 26. aprila na Cetinju.

VIDI DIZAJN! objedinjuje tri prethodne izložbe koje su bile case studies pojedinih segmenata Rutinog opusa, a koji su predstavljani kao zasebni izložbeni moduli: Plakati za mamu; Kontejner - dizajn savremene umjetničke prakse; Magazini i časopisi.

Dejan Dragosavac Ruta je rođen 1971. godine u Novoj Gradiški. Pohađao je Fakultet grafičke tehnologije u Zagrebu. Od 1994. do 2003. radi u Arkzinu, nakon čega pokreće sopstveni studio. Dizajnirao i grafički uređivao više magazina i časopisa: Arkzin, Nomad, Godine nove, Libra libera, Gordogan, Frakcija. Uglavnom sarađuje sa klijentima sa područja kulture i civilno-društvene scene: Multimedijalni institut, Kontejner, Platforma 9.81, British Council za koje oblikuje kataloge, knjige, promotivne materijale, kampanje.

Izložba se može pogledati do 10. maja.

Portal Analitika