Društvo

Konj se danima muči: Neophodna pomoć za prevoz životinje

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija bolesnog konja koji navodno tri dana leži na Starom aerodromu kod terena FSCG.
Konj se danima muči: Neophodna pomoć za prevoz životinje
Portal AnalitikaIzvor

"Sav je u ranama i u jako lošem stanju. Zvali smo komunalnu policiju, komunalnu inspekciju, veterinarsku inspekciju i svi kažu da nisu nadležni. Ako može bilo ko da pomogne", napisao je jedan korisnik Facebooka.

Javili su se ljudi koji su spremni da njeguju konja,  ali ne znaju kako da ga transportuju.

"Odmah po saznanju za ovaj događaj krenuli smo da zovemo razne službe Glavnog grada, ali po ko zna koji put, opet bezuspješno", saopštili su iz organizacije "Prijatelji životinja".

"Izuzev Biroa za saradnju sa građanima, niko drugi nije pokazao zainteresovanost da pomogne. U Čistoći kažu da nemaju mehanizaciju da utovare konja, a pomogli bi. Na brojeve državne veterinarske ambulante i Veterinarske komore se ne javlja niko. Zvali smi i kabinet gradonačelnika, ali tamo su nam rekli da oni ne znaju ko je nadležan za ovakve slučajeve. Zamislite, oni ne znaju! A ko treba da zna?!", navode iz te organizacije.

Oni mole sve humane ljude, ukoliko imaju mehanizaciju za utovar i prevoz ove životinje, neka se jave, kako bi se pomoglo ovoj životinji, kad već ima nade da preživi i da se ne muči na livadi.

 

Portal Analitika