Abiznis

Potpisan protokol IV Sjednice Mješovite komisije sa Vladom Republike Češke

Protokol četvrte sjednice Mješovite komisije za ekonomsku i industrijsku saradnju između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Češke, kojim su definisani modaliteti ekonomske saradnje u oblastima, energetike, zaštite životne sredine, turizma, saobraćaja i poljoprivrede, potpisan je danas u Budvi - saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.
Potpisan protokol IV Sjednice Mješovite komisije sa Vladom Republike Češke
Portal AnalitikaIzvor

Kako navode, protokol je u ime Vlade Crne Gore, potpisao državni sekretar u Ministarstvu ekonomije Igor Noveljić i, u ime Vlade Republike Češke, pomoćnik ministra za industriju i trgovinu Vladimir Bartl.

''Četvrto zasijedanje Mješovite komisije bila je prilika za identifikovanje novih razvojnih šansi i definisanje predloga za unapređivanje bilateralne ekonomske saradnje. Cilj njenog održavanja je da se preduzmu aktivnosti u cilju unapređivanja tradicionalno dobrih ekonomskih odnosa između Crne Gore i Republike Češke, kao i širenje i diversifikovanje međusobne saradnje u oblastima od zajedničkog interesa'', ističe se u saopštenju.

Kako se dodaje, tokom sjednice Mješovite komisije predstavnici dvije Vlade su se detaljno informisali o ekonomskoj situaciji u obje zemlje i razmjenili iskustava sa kolegama iz partnerskih ministarstava Republike Češke. 

Sjednica je, takođe, predstavljala priliku za razmjenu informacija i iskustava u oblastima koje su definisane kao prioriteti za saradnju dvije zemlje, a konkretozovani su dalji modaliteti saradnje i inicijative za unapređenje odnosa dvije Vlade.

Portal Analitika