Abiznis

PKCG: Okrugli sto o predlogu zakona o planiranju i izgradnji

Okrugli sto za stručnu javnost o Predlogu Zakona o planiranju i izgradnji održan je danas u prostorijama Privredne komore Crne Gore.
 PKCG: Okrugli sto o predlogu zakona o planiranju i izgradnji
Portal AnalitikaIzvor

Okruglom stolu prisustvovali su predstavnici struke ispred Privredne komore Crne Gore, Inženjerske komore, Unije poslodavaca, lokalnih uprava, privatnog sektora, kao i poslovnih organizacija Montenegro biznis alijanse i Američke privredne komore.

U uvodnom izlaganju, ministar Radulović je ukratko još jednom predstavio najznačajnije novine u Predlogu Zakona i samom pristupu tokom izrade Predloga.  Radulović je napomenuo i da smatra da će novim Zakonom lokalne samouprave imati veće ingerencije, a projektne kompanije više posla. Takođe, naglasio je da je veoma važno uspostaviti sistem personalizovane odgovornosti za stanje u prostoru, što će novi Zakon omogućiti nizom novih rješenja, kako u oblasti planiranja, tako i u oblasti izgradnje. Naglasio je da je, uz pitanje odgovornosti, osnovna težnja novog zakonskog rješenja izrada kvalitetnije planske dokumentacije, kvalitetnije izvođenje radova i dostizanje naprednijeg sistema nadzora i kontrole u oblasti izgradnje.

Tokom okruglog stola, koji je trajao oko pet sati, ministar Radulović je saslušao sugestije i kritike od strane stručne javnosti povodom predloga zakona i detaljnije pojasnio određena rješenja. Konstruktivne kritike pristigle su iz privatnog i državnog sektora, a ministar Radulović je naglasio da je otvoren za sve konkretne predloge koji mogu unaprijediti zakon, kao i da je zadovoljan konstruktivnom raspravom na okruglom stolu.

Portal Analitika