Abiznis

Zemlje regiona u svakodnevnoj komunikaciji oko Agrokora

Zbog situacije u Agrokoru formiran je ministarski tim koji će biti u svakodnevnoj komunikaciji u cilju razmjene informacija i preduzimanja zajedničkih aktivnosti na očuvanju radnih mjesta, interesa dobavljača i stabilnog poslovanja firmi i sastava Agrokora u svakoj od pojedinačnih zemalja.
Zemlje regiona u svakodnevnoj komunikaciji oko Agrokora
Portal AnalitikaIzvor

To je osnovni zaključak današnjeg sastanka u Vladi Srbije na kojima su učestvovali predstavnici četiri države - Srbija, BiH, Crna Gora i Slovenija.

U zajedničkom saopštenju sa ministarskog sastanka u Beogradu, koje je objavilo Ministarstvo ekonomije, navodi se da će svaka od zemalјa sprovoditi kontrolu finansijskih i robnih tokova kompanija u vezi sa Agrokorom u skladu sa zakonima koji važe u četiri države.

Sastanak su održali predsjednik i potpredsjednik Vlade Srbije, Aleksandar Vučić i Rasim Ljajić, srbijanski ministar polјoprivrede i zaštite životne sredine, Branislav Nedimović, potpredsjednik Savjeta ministara i ministar spolјne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine (BiH), Mirko Šarović, crnogorski ministar ekonomije Dragica Sekulić i slovenački ministar ekonomskog razvoja i tehnologije, Zdravko Počivalšek.

Sastanak je, kako se navodi, održan zbog značaja koji Agrokor grupa ima za sve zemlјe regiona, kao i njenog uticaja na ekonomije svake od zemalјa i učešće u bruto domaćem prozivodnu (BDP), podržavajući napore Vlade Hrvatske, koje ulaže u stabilizaciju poslovanja sistema Agrokor i u cilјu zaštite zaposlenih i interesa svih dobavlјača.

„Očekujemo da novi upravitelј Agrokora imenuje nezavisne stručnjake za uspješno restrukturiranje firmi u sastavu koncerna, kao i da nova uprava na ravnopravan način tretira sve dobavlјače, kako one u Hrvatskoj, tako i van te zemlje“, navodi se u saopštenju.

Portal Analitika