Društvo

Interpol: Ne isključujemo ni jedan motiv za lažne dojave o bombama

Crnogorski Interpol ne isključuje nijedan motiv šest lažnih dojava o postavljenim bombama u Podgorici. To je na posebnoj konferenciji saopštio rukovodilac crnogorskog Interpola Dejan Đurović.
Interpol: Ne isključujemo ni jedan motiv za lažne dojave o bombama
Portal AnalitikaIzvor

Na pitanje novinara da li je moguće da je motiv završnica članstva u NATO, Đurović kaže:

“Mi ispitujemo sve moguće motive. Ne isključujemo nijedan motiv… Nije ovo situacija koja se odnosi samo na Crnu Goru jer su se slične stvari dešavale i u zemljama regiona”, rekao je on.

Pozivi o lažnim dojavama o postavljenim bombama u Podgorici upućeni su iz Srbije i Bosne i Hercegovine, sa pripejd brojeva koji su iskorišćeni samo za tu svrhu, saopštio je  Đurović.

“Pozivi su stigli sa pripejd brojeva koji nemaju registrovane vlasnike… Istraga ukazuje da su ti brojevi i telefoni iskorišćeni samo za pozivanje brojeva u Crnoj Gori radi lažnog prijavljivanja o postavljenim eksplozivnim napravama”, kazao je Đurović.

Novinare je zanimalo koji objekti su potencijalna “meta” dojava poslije Delte, Capital Plaze, Hemere, Beagla, Hiltona i Ramade s obzirom na to da je npr. CNP svake večeri puno, da rukometašice Budućnosti igraju Ligu šampiona u Morači, da će reprezentacija uskoro igrati na gradskom stadionu…

“Svaki objekat moze biti ugrožen sa aspekta lažne dojave… Što je veći objekat i što je više ljudi u njemju to je ugroženiji”, naglasio je Đurović u izjavi novinarima.

 

Portal Analitika