Društvo

Uspješni predstavnici svjetske akademske i biznis zajednice na UDG

U periodu od 21. do 28. aprila, Univerzitet Donja Gorica će biti domaćin tri međunarodne konferencije koje će okupiti učesnike sa gotovo svih kontinenata. Cilj organizovanja ovih konferencija je kreiranje prilika za međunarodnu saradnju, nastavak školovanja i zapošljavanje studenata.
Uspješni predstavnici svjetske akademske i biznis zajednice na  UDG
Portal AnalitikaIzvor

Baltička asocijacija menadžera koja uključuje veliki broj poznatih kompanija, kao i univerziteta, ne samo iz Baltičkih zemalja, već i Istočne i Centralne Evrope, organizuje 15-tu godišnju konferenciju u Crnoj Gori. UDG, član Baltičke asocijacije menadžera, domaćin je ovogodišnje konferencije. Konferencija će trajati 3 dana u periodu između 26. i 28. aprila 2017. godine.  

Tema konferencije je: "Ne morate biti veliki da biste bili uspješni" (You do not have to be BIG to be successful). Prvi dan konferencije obilježiće tema: Akademska rješenja i uvidi, drugog dana tema izlaganja biće Biznis rješenja ZA vodeće organizije, dok će se trećeg dana govoriti o Biznis rješenjima OD STRANE vodećih organizacija.

Više informacija o konferenciji moguće je naći na linku: http://www.udg.edu.me/bmdaconference.

The "European Resource Bank Meeting", biće održana na UDG-u u periodu od 21. do 23. aprila 2017. godine. Ovo je najveći skup klasičnih liberalnih i konzervativnih intelektualaca, preduzetnika, instituta, fondacija i istraživačkih centara iz oblasti slobodnog tržišta iz cijele Evrope.  U okviru ovog događaja biće organizovane radne grupe i radionice za raspravu o aktuelnim političkim, privrednim i filozofskim pitanjima sa kojima se Evropa suočava.

Sve ove aktivnosti imaju za cilj izradu "Agende za Evropu", dokument koji će odražavati perspektive o evropskim vrijednostima. Fokus će biti stavljen na njihovo značenje u odnosu na "Brexit" političku promjenu i implikacije te promjene za predstojeće izbore u Holandiji, Francuskoj i Njemačkoj.

Više informacija o konferenciji moguće je naći na linku: http://europeanresourcebank.org/program/#Day_1_Friday_April_21st_2017.

Međunarodna konferencija "Free Market Road Show" će se tradicionalno održati na UDG-u 21. aprila 2017. godine.  Ovu konferenciju već 10 godinu uzastopno organizuje Austrijski ekonomski centar (AEC) u saradnji sa više od 100 vodećih istraživačkih centara i univerziteta u 45 glavnih gradova širom Evrope i Kavkaza. Tema ovogodišnje konferencije je “Svijet nakon Bregxit-a i Trampa”.

Više informacija o konferenciji moguće je naći na linku: http://freemarket-rs.com/about/.

O svim konferencijama, informacije se mogu takođe naći na site-u Univerziteta Donja Gorica www.udg.edu.me.

Portal Analitika