Društvo

Filipović otvorio manifestaciju „Mjesec telekomunikacija – Dani otvorenih vrata“

Državni sekretar Slobodan Filipović otvorio je danas tradicionalnu manifestaciju „Mjesec telekomunikacija – Dani otvorenih vrata“ koju organizuje Savez radio-amatera Crne Gore u saradnji sa svojim klubovima iz Podgorice, Nikšića, Bara, Žabljaka, Plava, Danilovgrada i Univerziteta Crne Gore.
Filipović otvorio manifestaciju „Mjesec telekomunikacija – Dani otvorenih vrata“
Portal AnalitikaIzvor

Filipović je u svom obraćanju podsjetio na dugogodišnju saradnju i partnerski odnos Ministarstva odbrane i Saveza radio-amatera Crne Gore, koja je prepoznata kao asocijacija od velikog društvenog značaja.

„Ministarstvo odbrane je partner u svim aktivnostima koje je Savez radio-amatera organizovao i koje će organizovati. Ovo je tradicionalna, peta manifestacija, koja se organizuje u godini u kojoj nas očekuje veliki jubilej – 70 godina neprekidne aktivnosti ovog Saveza“, kazao je Filipović.  

Manifestacija počinje na današnji, Svjetski dan radio amatera i traje do 17. maja, Svjetskog dana telekomunikacija i informacionog društva.

Tokom trajanja manifestacije, biće organizovano niz aktivnosti koje na primjeren i mladima zanimljiv način promovišu telekomunikacione i informatičke tehnologije, kao i opštu nauku i moderno informaciono društvo.

Otvaranju je prisustvovao i Ivan Brajović, predsjednik Skupštine Crne Gore, Zoran Sekulić, bivši direktor, sada savjetnik direktora u Agenciji za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost,Abaz Beli Džafić, direktor Agencije za elektronske medije i Obrad Mišo Stanišić, predsjednik Saveza radio-amatera Crne Gore.

Stanišić je podsjetio ogromnu ulogu radio-amatera koju su imali za vrijeme zemljotresa u Crnoj Gori 1979. godine.    

 

Portal Analitika