Društvo

Vukadinović privremena šefica Direktorata za ekonomsku i kulturnu diplomatiju

Vlada Crne Gore imenovala je Anu Vukadinović za privremenu šeficu Direktorata za ekonomsku i kulturnu diplomatiju u Ministarstvu vanjskih poslova.
Vukadinović privremena šefica Direktorata za ekonomsku i kulturnu diplomatiju
Portal AnalitikaIzvor

“Za v.d. generalnog direktora Direktorata za ekonomsku i kulturnu diplomatiju u Ministarstvu vanjskih poslova, određuje se Ana Vukadinović, do postavljenja generalnog direktora ovog direktorata u skladu sa zakonom, a najduže do šest mjeseci”, navodi se u vladinom Rješenju.

Prethodno, Vukadinović je poziciju v.d. generalnog direktora za koordinaciju programa pomoći EU u Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija obavljala od oktobra 2015.godine do kraja jula 2016.godine. Između ostalog, bila je Šef operativne strukture za bilateralne programe prekogranične saradnje i strateški koordinator za IPA komponentu III (Regionalni razvoj) i komponentu IV (Razvoj ljudskih resursa).

U periodu februar 2011. godine – mart 2015. godine je bila ambasador Crne Gore pri Savjetu Evrope, šef Stalne misije Crne Gore pri Savjetu Evrope u Strazburu, Francuska.

Kao predstavnik Crne Gore bila je član Upravnog odbora Banke za razvoj Savjeta Evrope (CEB), Izvršnog komiteta North-South Centre, kao i više drugih tijela parcijalnih ugovora Savjeta Evrope u kojima je Crna Gora članica (GRECO, GRETA, Evropska audiovizuelna observatorija), itd. Od februara 2013.g. do februara 2015. godine je bila predsjedavajući Izvjestilačke grupe Komiteta ministara Savjeta Evrope za socijalna i zdravstvena pitanja (GR-SOC).

Bila je savjetnik za vanjsku politiku predsjednika Vlade Crne Gore od septembra 2009. godine do 2011. godine.

Od decembra 2006. godine do juna 2009. godine obavljala je funkciju sekretara Sekretarijata za evropske integracije, nadležnog za koordinaciju procesa evropskih integracija i donatorske podrške Crnoj Gori. 

 

Portal Analitika