Društvo

Fizioterapeuti nezadovoljni odnosom prema profesiji

Udruženje fizioterapeuta Crne Gore nije zadovoljno time koliko korisnici usluga i ostali zdravstveni radnici prepoznaju i cijene posao fizioterapeuta, rekao je predsjednik Udruženja, Krsto Kovačević, dodajući da ta struka u državi nije vrednovana na adekvatan način.
Fizioterapeuti nezadovoljni odnosom prema profesiji
Portal AnalitikaIzvor

Prema njegovim riječima, profesija je i dalje neregulisana u Crnoj Gori.

“Fizioterapija nije vrednovana na adekvatan način. Još je fizioterapija kao profesija neregulisana u Crnoj Gori i pored naših ogromnih napora i zahtijeva kod nadležnih institucija nijesmo uspjeli da zakonski regulišemo profesiju”, naveo je Kovačević.

On je rekao da očekuje da će to uspjeti Komorom fizioterapeuta, na čiji Statut se čeka saglasnost Ministarstva zdravlja.

“Organizovanje Komore fizioterapeuta predstavlja unapređenje dosadašnje organizacije fizioterapeuta u Crnoj Gori tako što su svi fizioterapeuti u obavezi da budu članovi Komore i da posjeduju licencu za rad”, kazao je Kovačević u intervjuu agenciji MINA.

To je, ocijenio je, vrlo bitna aktivnost koja će se po prvi put primijeniti u Crnoj Gori, a čiji je cilj da zaštiti školovane, odnosno kvalifikovane fizioterapeute od nelojalne konkurencije, kao i da zaštiti pacijenta kao korisnika njihovih usluga.

Nelojalna konkurencija, dodao je, najveći je izazov.

On je kazao da Žabljak, Plav, Andrijevica, Nikšić, Gusinje, Petnjica, Šavnik i Plužine nemaju fizioterapeuta u domu zdravlja, a u Kotoru i Ulcinju je zaposlen po jedan fizioterapeut.

 

Mina

Portal Analitika