Društvo

Projekat ,,Porto Skadar lejk“ : Čeka se dozvola od prijestonice

Projekat ,,Porto Skadar lejk“ čeka građevinsku dozvolu od opštine Cetinje za pristupnu saobraćajnicu koja im je potrebna za transport velikih građevinskih mašina kako bi počela sa većim radovima - kazao je Pobjedi generalni menadžer ovog projekta Ivan Zindović.
Projekat ,,Porto Skadar lejk“ : Čeka se dozvola od prijestonice
Portal AnalitikaIzvor

Kako on navodi, eko rizort „Porto Skadar lejk“, koji se gradi na poluostrvu Biški rep na Skadarskom jezeru, je u završnoj fazi izgradnje saobraćajnice na samoj lokaciji u du- žini od 3,2 kilometara uz konstantan nadzor Uprave za inspekcijske poslove kao i nadzornog organa, inženjera...

- Trudili smo se i uspjeli da sve to izvedemo po planu i programu, odnosno po našoj projektnoj dokumentaciji što podrazumijeva i očuvanje prirode i izgradnju po najvišim ekološkim standardima.

Da bismo nastavili dalju gradnju i ozbiljnije radove na lokaciji Porto Skadar lejk, potrebna je izgradnja pristupne saobraćajnice od naše lokacije do puta Virpazar - Rijeka Crnojevića u dužini od 2,2 kilometra - kazao je Zindović. Kako objašnjava, Studijom lokacije koju je radilo Ministarstvo održivog razvoja i turizma, koju je 2011. usvojila Vlada Crne Gore, ta saobraćajnica je predviđena i ucrtana u projektnoj dokumentaciji za koju je i urađen projekat.

 

Opširnije u Pobjedi 

Portal Analitika