Region

Izetbegović: Krizu su izazvali oni koji su izvršili agresiju

"Optuženi smo za izazivanje krize u BiH i regionu. Radi se o klasičnoj zamjeni teza. Krizu su izazvali oni koji su izvršili agresiju, oni koji po zločincima nazivaju studentske domove", kazao je bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, nakon prekida vanredne sjednice Predsjedništva BiH.
Izetbegović: Krizu su izazvali oni koji su izvršili agresiju
Portal AnalitikaIzvor

"Raniji sazivi Predsjedništva BiH su donijeli sve relevantne odluke u vezi sa presudom. Jedina pravna odluka o kojoj se danas moglo diskutovati jeste pozicija agenta BiH. Čović je napustio sjednicu, te je prekinuta. Revizija presude je dio procesa koji je pokrenut prije 23 godine od tadašnjeg saziva Predsjedništva. Ustvari, od bošnjačkih predstavnika se očekivalo da aktivno učestvuju u zaustavljanju revizije presude", kazao je Izetbegović.

Dodao je da njega optužuju za izazivanje krize u BiH i regionu, a da se ustvari radi o "klasičnoj zamjeni teza".

"Optuženi smo za izazivanje krize u BiH i regionu. Radi se o klasičnoj zamjeni teza. Krizu su izazvali oni koji su izvršili agresiju, oni koji po zločincima nazivaju studentske domove", kazao je i dodao:

"Revizija se odnosi na dešavanja prije dvije decenije, stoga čudi poistovjećivanje vlasti u Srbiji sa vlastima u RS. Čemu bježati od istine? Eventualnim izlaskom iz vlasti biće pogođene sve vlasti i svi građani BiH. Ja ću istrajati na pravu BiH da traži pravdu i istinu na domaćim i stranim sudovima", poručio je Izetbegović.

Izvor: N1

Portal Analitika