Crna hronika

Bijelo Polje: Sjutra nastavak suđenja ljekarima

U bjelopoljskom Višem sudu za sjutra je zakazan nastavak glavnog pretresa protiv ljekara bjelopoljske Opšte bolnice Tomislava Jeremića, Zvonka Puletića, Hake Tahirović i Jele Cimbaljević, prenosi Portal RTCG.
Bijelo Polje: Sjutra nastavak suđenja ljekarima
Portal AnalitikaIzvor

Suđenje je prekinuto uoči završne riječi, pošto je predsjednik dotadašnjeg vijeća sudija Vidomir Bošković podnio ostavku na sudijsku funkciju.

Bošković je, kako je ranije naveo, ostavku podnio isključivo iz ličnih razloga, jer je više puta izjavljivao da će se baviti advokatskom profesijom. On je takođe saopštio da na njega niko nije vršio pritisak te je odluku donio u skladu sa svojim planovima.

- Novom raspodjelom „metodom slučajne dodjele“ predmet je dodijeljen sudiji Vukomiru Boškoviću - saopšteno je iz bjelopoljskog Višeg suda.

Odredbom Zakonika o krivičnom postupku, propisano je da, ako se glavni pretres održava pred drugim predsjednikom vijeća, glavni pretres mora početi iznova i svi dokazi se moraju ponovo izvesti.

Ljekare optužnica tereti zbog krivičnog djela - teška djela protiv zdravlja ljudi, u vezi krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Krivično djelo koje im se stavlja na teret dogodilo se 2014. godine, kada je u bjelopoljskoj bolnici inficirano pet novorođenčadi od kojih je jedno preminulo. Roditelji inficiranih beba smatraju da je neshvatljivo da je sudija, koji je odugovlačio predmet, podnese ostavku par dana prije završne riječi. Oni su izrazili sumnju i da će u nastavku suđenja doći do prave istine i do pravih krivaca za događaje iz 2014. godine.

Izvor i foto: Portal RTCG

Portal Analitika