Kultura

Ljumović - Vukčević: Godinu zajednički počinju jubilejem "Gorskog vijenca"

Obilježavanje 170 godina od prvog izdanja „Gorskog vijenca“ Petra II Petrovića Njegoša biće centralni ovogodišnji događaj na kome će sarađivati Ministarstvo kulture i Crnogorska akademija nauka i umjetnosti.
Ljumović - Vukčević: Godinu zajednički počinju jubilejem "Gorskog vijenca"
Portal AnalitikaIzvor

To je danas dogovoreno na sastanku ministra mr Janka Ljumovića, sa saradnicima i rukovodstva CANU - njenog predsjednika, akademika Dragana K. Vukčevića i članova, na kome se razgovaralo o budućoj saradnji.

- Konstatovano je da postoji potreba za objedinjavanjem potencijala u oblasti kulture i izražen je obostrani interes za saradnju na mnogim projektima, među kojima su: leksikografska izdanja iz oblasti kulture, obilježavanje značajnih jubileja događaja i ličnosti, rad na arheološkim projektima Svač i Crvena stijena, okrugli stolovi Arheološka baština Crne Gore i Stanje kulturne baštine u Crnoj Gori, valorizacija nematerijalne kulturne baštine, te zajedničko apliciranje kod međunarodnih fondova - stoji u saopštenju iz Ministarstva.

Takođe je dogovoreno potpisivanje Sporazuma o saradnji Crnogorske akademije nauka i umjetnosti i Ministarstva kulture na zajedničkim aktivnostima u ovoj godini.

Foto: Ministarstvo kulture

Portal Analitika