Crna hronika

Prijave protiv pet osoba zbog krijumčarenja droge

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv droge su danas, u koordinaciji i po nalogu Specijalnog državnog tužioca, a u saradnji sa službenicima MUP–a Srbije, uspješno realizovali višemjesečnu zajedničku akciju pod kodnim nazivom „Torni“ i podnijeli krivične prijave protiv pet lica.
Prijave protiv pet osoba zbog  krijumčarenja droge
Portal AnalitikaIzvor

„Postoji osnovana sumnja da su počinila krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Od ovih pet lica, slobode je danas lišeno tri, dok je jedno lice lišeno slobode u prethodnom periodu tokom sprovođenja ove akcije a jedno lice se već nalazi u zatvoru u drugoj državi zbog drugog krivičnog djela“, saopštili su iz Uprave policije.

Naime, službenici ovog Odsjeka su danas, 08.02.2017. godine u jutarnjim časovima, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti a koje se odnose na otkrivanje, sprječavanje i suzbijanje krijumčarenja opojnih droga, lišili slobode:S.J. (26) iz Bara, A.M. (25) iz Podgorice i N.R. (27) iz Podgorice, zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i stvaranje kriminalne organizacije.

Dodaje se da su protiv T.R. (22) iz Podgorice i I.V. (26) iz Budve podnijeli krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da su počinile krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

Ova lica su, kako se sumnja, počinila ova krivična djela na način što su krijumčarila sintetičke droge sa područija Republike Srbije u Crnu Goru, te drogu prepakivala u manja pakovanja i stavljala u tzv. uličnu prodaju na teritoriji naše zemlje. Ova lica su takođe, sumnja se, vršila i tzv. uličnu prodaju droge na teritoriji Republike Srbije.

„Policijski službenici u Crnoj Gori i Srbiji su, preduzimajući zajedničke aktivnosti iz svoje nadležnosti u toku trajanja akcije „Torni“, u proteklom periodu zaplijenili ukupno 835,75 grama ekstazija, 742,34 grama amfetamina, oko 7 grama kokaina i 687,75 grama marihuane, kao i pištolj marke „M57“ cal. 7,62 mm u ilegalnom posjedu sa 83 komada municije istog kalibra i više mobilnih telefona sa aktivnim SIM karticama koji su kako se sumnja korišćeni za izvršenje ovih krivičnih djela“, saopšteno je.

Po nalogu SDT-a, od ovih pet lica slobode su danas lišena tri lica – S.J, A.M i N.R. Oni su, uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da su počinili navedena krivična djela, privedeni tom tužiocu. T.R. je lišena slobode u prethodnom periodu. I.V. se, prema informacijama kojima raspolažemo, nalazi na izdržavanju kazne zatvora u drugoj državi zbog počinjenog drugog krivičnog djela, te je protiv nje podnijeta krivična prijava nadležnom tužiocu u redovnom postupku.

Zaplijenjena droga, oružje i municija biće upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja.

Portal Analitika