Crna hronika

Podgorica: U stanu otkriveno 145 grama heroina, uhapšen Cetinjanin

Crnogorska policija je u stanu koji je koristio Cetinjanin D.M. (30) pronašla 145 grama heroina, i uhapsila ga zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo (KD) neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.
Podgorica: U stanu otkriveno 145 grama heroina, uhapšen Cetinjanin
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Uprave policije, službenici Odsijeka za borbu protiv droge su jutros, postupajući shodno operativnim saznanjima, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, pretresli stan u Podgorici koji je koristio D.M.

Kako se navodi, pronašli su 145 grama heroina koji je D.M, kako se sumnja, krio u stanu.

"Službenici Odsijeka su danas u jutarnjim časovima, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti a koje se odnose na otkrivanje, spriječavanje i suzbijanje takozvanog uličnog prometa opojnih droga, tokom pretresa stana, pronašli i zaplijenili četiri veća PVC pakovanja u kojima se nalazila praškasta materija braon boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin, vagu za precizno mjerenje, više pakovanja PVC kesa, kao i tri mobilna telefona za koja se sumnja da su korišćena u vršenju tog KD", kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, preliminarnom analizom materije potvrđeno je prisustvo opojne droge heroin, ukupne težine oko 145 grama. 

Iz Uprave policije je saopšteno da su policijski službenici, kriminalističkom obradom, došli su do saznanja koja upućuju na sumnju da se D.M. duže vrijeme bavio stavljanjem heroina u takozvanu uličnu prodaju.

Tome, dodaje se, u prilog govori zaplijenjena količina droge, koja je, kako se sumnja, bila namijenjena prepakivanju u manja pakovanja i daljem stavljanju u promet. 

Po hapšenju je, kako se navodi, utvrđeno da se D.M. potraživao nacionalnom potragom zbog privođenja na izdržavanje kazne zatvora od dvije godine i šest mjeseci, izrečene zbog drugih KD. 

"Stoga je Vrhovno državno tužilaštvo naložilo da se on odmah sprovede u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija gdje će naknadno biti saslušan", kaže se u saopštenju.

Protiv njega će, navodi se, nadležnom tužiocu biti podnijeta krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinio KD neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Zaplijenjena droga kao i predmeti iz ovog KD biće upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja", zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika