Crna hronika

Čađenoviću pritvor do 72 sata

Mihailu Čađenoviću, vozaču lidera Nove, Andrije Mandića, određen je pritvor do 72 sata, saznaje Portal Analitika iz Specijalnog državnog tužilaštva.
Čađenoviću pritvor do 72 sata
Portal AnalitikaIzvor

Specijalno državno tužilaštvo izdalo je danas nalog za hapšenje Čađenovića i Ananija Nikića zbog, kako je saopšteno "postojanja osnovane sumnje da su učinili krivično djelo - stvaranje kriminalne organizacije".

- Jedno lice, M.Č, lišeno je slobode u Podgorici i uz krivičnu prijavu privedeno specijalnom državnom tužiocu, koji ga je saslušao i nakon toga donio rješenje o zadržavanju do 72 sata. Drugo lice, A.N, nije lišeno slobode jer, prema raspoloživim podacima, nije u Crnoj Gori - saopšteno je iz Specijalnog državnog tužilaštva.

Podsjetimo, prethodnih dana se špekulisalo da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić saslušao Mihaila Čađenovića, vozača Mandića, nakon što je bivši srpski obavještajac Slavko Nikić ovu osobu doveo u vezu sa pokušajem terorističkog napada.

Novi detalji u istrazi Specijalnog tužilaštva ukazuju da je Čađenović bio u kontaktima sa osobama koje su involvirane - neke posredno, neke direktno - u organizovanje grupe, čiji su planovi osujećeni policijskom akcijom i hapšenjem 15. oktobra, dan pred glasanje na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori.

Portal Analitika