Preduzetništvo

Ministarstvo ekonomije: Kontinuiranom komunikacijom sa privrednicima olakšati poslovanje

Ministarstvo ekonomije, prepoznajući značaj malih i srednjih preduzeća (MSP), u narednom periodu će ulagati u poboljšanje njihovog poslovanja, posebno poslovanja MSP koja se bave proizvodnjom, preradom i pružanjem usluga, kazala je ministarka ekonomije Dragica Sekulić tokom radne posjete opštini Nikšić.
Ministarstvo ekonomije: Kontinuiranom komunikacijom sa privrednicima olakšati poslovanje
Portal AnalitikaIzvor

Ministarka Sekulić je, nakon sastanka sa predsjednikom Opštine Nikšić Veselinom Grbovićem, održala sastanak sa nikšićkim privrednicima koji sarađuju sa Ministarstvom ekonomije i čije djelatnosti spadaju u resor Ministarstva, a kojem je domaćin bio Inovaciono-preduzetnički centar Tehnopolis.

„Praksa Ministarstva ekonomije će ubuduće biti da u redovnoj i direktnoj komunikaciji sa privrednicima utvrdi na koji način Ministarstvo može olakšati njihovo poslovanje. Činjenica je da se veliki dio proizvodne djelatnosti Crne Gore zasniva baš na preduzećima u Nikšiću“, kazala je Sekulić.

Prema njenim riječima, cilj današnje posjete je da, upravo u komunikaciji sa velikim brojem privrednika u Nikšiću, utvrdi u kom dijelu njihovog poslovanja Ministarstvo ekonomije može pružiti pomoć u narednom periodu.

„Veliki broj preduzeća se odazvao našem pozivu, a nekoliko preduzeća je u prethodnom periodu iskoristilo mogućnosti koje je Ministarstvo ekonomije davalo kroz različite programe podsticaja“, kazala je ministarka Sekulić.

Ona je podsjetila da se podrška i pomoć Ministarstva ekonomije privrednicima realizuje kroz niz programa, prije svega kroz Uredbu o podsticanju direktnih investicija, gdje se, kako je kazala, za određeni broj novoosnovanih radnih mjesta izdvajaju novčana sredstva.

„Zatim, kroz projekat osnivanja i korišćenja biznis zona od strateškog i lokalnog interesa i kroz projekte koji su omogućavali davanje direktne podrške za modernizaciju industrije i uvođenje međunarodnih standarda u poslovanje preduzeća“, kazala je ministarka Sekulić.

Portal Analitika