Preduzetništvo

Skoro 20.000 eura za unaprijeđenje kvaliteta proizvoda

U okviru aktivnosti koje se odnose na jačanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća, Ministarstvo ekonomije realizuje Program povećanja regionalne i lokalne konkurentnosti kroz usaglašavanje sa zahtjevima međunarodnih standarda poslovanja, piše Pobjeda.
Skoro 20.000 eura za unaprijeđenje kvaliteta proizvoda
Portal AnalitikaIzvor

- Ovaj projekat podrazumijeva finansijsku podršku preduzetnicima, malim i srednjim privrednim društvima, da u što većoj mjeri povećaju svoju konkurentnost, prvenstveno kroz usaglašavanje sa zahtjevima međunarodnih standarda za proizvode i podršku za dobijanje akreditacije za ocjenjivanje usaglašenosti - kazali su iz Ministarstva ekonomije.

Predstavnici Ministarstva navode da su najveće interesovanje za unaprijeđnje kvaliteta svojih proizvoda, poslije Podgorice, pokazali privrednici Nikšića.

U Nikšiću je formiran klaster proizvođača i prerađivača metala, koji objedinjuje pet malih i srednjih preduzeća specijalizovanih za proizvodnju i preradu metala visokog kvaliteta i broji oko 50 zaposlenih.

- Već u toku prošle godine ugovorena je subvencija za 29 privrednih subjekata, od kojih su pet iz opštine Nikšić, što ukazuje da su poslije privrednika u Podgorici, privrednici iz Nikšića pokazali najveće interesovanje za unaprijeđenje kvaliteta svojih proizvoda - naveli su predstavnici Ministarstva ekonomije.

Oni dodaju da ugovoreni iznos subvencije iznosi 19.200 eura, a period implementacije je kraj februara.

Više pročitajte u današnjem broju Pobjede

Portal Analitika