Region

Dodik: Nijesam htio da trgujem interesima RS

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik ocijenio je danas da je odluka odlazeće američke administracije o uvođenju sankcija prema njemu deplasirana i da je posledica njegove nespremnosti da trguje interesima RS.
Dodik: Nijesam htio da trgujem interesima RS
Portal AnalitikaIzvor

"Važno je da ovo nijesu sankcije RS", kazao je Dodik, prenose agencije. On je na konferenciji za novinare rekao da je tu odluku uvela Kancelarija za kontrolu imovine i stranaca, ali da on nema nikakvu imovinu u Americi, već da je ima u Srbiji, koju, kako je dodao, ne doživljava kao inostranstvo.

Dodik smatra da je odluka odlazeće američke administracije došla kao prisitsak jer nije bio spreman da trguje interesima RS, da su to od njega očekivali razni ambasadori, a pogotovo američka ambasadorka u Sarajevu, Morin Kormak, za koju smatra da treba i krivično da odgovara.

On ambasadorku Kormak smatra najodgovrnijom za ovu odluku i zahtijeva od Senata da bude povučena, podsjećajući da je ona u RS već proglašena za "personu non grata".

"Nijesam spreman da podredim interes RS bilo kom svom ličnom komoditetu", rekao je Dodik i građanima RS poručio da ova odluka za njih ništa ne znači i da ništa neće promijeniti u njihovim životima.

Portal Analitika