Društvo

Marković sa Žurićem: U Bijelom Polju 300 novih radnih mjesta

Predsjednik Vlade Duško Marković sastao se danas, povodom 3. januara – Dana opštine Bijelo Polje sa predsjednikom Opštine Aleksandrom Žurićem i predsjednikom Skupštine opštine Džemalom Ljuškovićem.
Marković sa Žurićem: U Bijelom Polju 300 novih radnih mjesta
Portal AnalitikaIzvor

Premijer je čestitao praznik rukovodstvu i građanima i istakao značaj daljeg razvoja grada i kreiranja novih radnih mjesta za Bjelopoljce.

On je naglasio značaj podsticanja projekata u privredi, a na sastanku je precizirano da se realizuju tri značajna prjekta u oblasti privrede, kroz koja će biti otvoreno 300 novih radnih mjera – fabrika za otkup i preradu mlijeka u Pavinom Polju, fabrika za proizvodnju bezdimnih suhomesnatih proizvoda „Franca“ kao i fabrika za proizvodnju peleta „Pelengić“.

Premijer je kazao i da će Vlada naći način da se pokrene proizvodnja u fabrici mineralne vode Bjelasica Rada, sa ovim ili drugim investitorom, jer se radi o prirodnom resursu koji se mora valorizovati i iskoristiti za otvaranje radnih mjesta i zapošljavanje Bjelopoljaca.

Predsjednik Marković je rekao da je u kapitalnom budžetu obezbijeđena sredstva za izradnju žičare na Cmiljači, mosta na Njegnjevu, nastavak radova na valorizaciji Đalovića pećine kao i za brojne druge insfrastrukturne projekte koji će poboljšati kvalitet života građana ali i uslove za privrednike i nove investicije.

Predsjednik Žurić se zahvalio na kontinuiranoj podršči Vlade brojnim projektima u Bijelom Polju, posebno ističući posljednju odluku o obezbjeđivanju sredstava opštini da može započeti sa procesom eksproprijacije zemljišta na kojem će se graditi kolektor.

Dodao je da je Bijelo Polje završilo ključne infrastrukturne projekte, informisao o desetinama novih koje će raditi ove godine ali i ukazao na finansijske probleme, te potrebu brojnih racionalizacija kojima će se posvetiti 2017. godine.

 

 
Portal Analitika