Turizam

NTO: Na trgovima širom Crne Gore više od 42.000 posjetilaca

Crna Gora je iz godine u godinu sinonim za najbolji praznični provod u regionu.Veliki broj turista iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Rusije i Albanije novogodišnje praznike provodi u Crnoj Gori, saopšteno je Portalu Analitika iz Nacionalne turističke organizacije.
NTO: Na trgovima širom Crne Gore više od 42.000 posjetilaca
Portal AnalitikaIzvor

Vesela atmosfera na ulicama , ukrašeni i okićeni gradovi koji asociraju na evropske i svjetske metropole i spektakularni dočeci na trgovima u Podgorici, Baru, Budvi, Tivtu i Herceg Novom samo prve večeri privukli su preko 42.000 posjetilaca. Kako je i tokom naredne dvije noći organizovana zabava na otvorenom očekuje se da će prošlogodišnja posjećenost od 60 000 biti premašena.

Najviše turista boravi na Budvanskoj rivijeri. Tradicionalno, ispred zidina Starog grada u Budvi, organizovan je trodnevni program dočeka Nove godine uz koncerte domaćih i regionalnih zvijezda poput Željka Joksimovića, grupe Perper, Sergeja Ćetkovića, grupe Parni valjak i drugih, kao i svečani koncert klasične muzike.

Glavni grad Podgorica ove godine organizovao je doček Nove godine na Trgu Republike  koji je protekao u duhu crnogorskih  umjetnika. Brojne posjetioce zabavljali su Zoran Kalezić i Knez, a druge večeri publika će se  zabavljati uz koncert grupe Miligram.

Gosti Bara imali su priliku da poslednje sekunde 2016.god odbrojavaju uz pjesmu najveće regionalne zvijezde Severine, dok će za  provod na otvorenom 1. januara  biti zadužen Bajaga.

U Tivtu je za novogodišnju noć nastupila proslavljena rok grupa Prljavo kazalište, a drugog dana posjetioce će zabavljati legenda narodne muzike Haris Džinović. Pored toga, u sklopu organizacije dočeka Nove godine udruženje privrednika  je na gradskoj rivi Pine postavilo prigodne montažne kućice na kojima se poslužuju hrana i piće.

Za Novljane i goste tog grada Nova godina je počela nešto ranije, već 30. januara posjetioci su uživali u koncertu grupe Tropico band što je bila sjajna uvertira za doček 31.decembra kada su se zabavljali uz zvuke Dženana Lončarevića.

Pored muzičkog dijela programa i novogodišnjih bazara, na svim trgovima organizovani su i dječji novogodišnji koncerti i animacija pa su mališani u velikom broju slavili praznike uz dječije muzičke zvijezdice, Šantu Pantu, klovnove....

Atraktivni novogodišnji hotelski aranžmani u crnogorskim hotelima privukli su veliki broj gostiju, pa se tražilo mjesto više. Budvanski hoteli bilježe maksimalnu popunjenost kapaciteta. Najviše turista sa višednevnim aranžmanima bilježe HG „Montenegro Stars“, hotel „Palas“ u Petrovcu i hotel „Queen of Montenegro“. Ove godine zbog velike zainteresovanosti po prvi put je otvoren i dio kapaciteta hotela„Slovenska plaža“ koji je  ispunjen  gostima iz Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Nova godina je i na sjeveru dočekana veselo.  Brojni hoteli na Žabljaku pripremili su atraktivan muzički program za sve turiste koji su se odlučili da Novu 2017 dočekaju u sjevernijim krajevima naše zemlje. Hoteli visoke kategorije sa brojnim dodatnim sadržajima poput hotela“ Žabljak“, „Gorske oči“, „Polar Star“, „Soa“, „MB“  i drugih bilježe popunjenost kapaciteta od 90-100 %. Hotel „Bianca“ u Kolašinu koji se može pohvaliti predsezonom iznad prosjeka u tom ritmu nastavlja i posjetu tokom novogodišnjih i božićnih praznika, osim domaćih gostiju bilježi se i značajan porast sa ruskog i već tradicionalnog albanskog tržišta.

Vesela novogodišnja atmosfera nije zaobišla ni brojne hotele u centralnom dijelu zemlje, pa tako hotel „Onogošt“ u Nikšiću, „Hilton“ i „Verde“ u Podgorici bilježe izuzetnu posjećenost kako domaćih tako i gostiju iz regiona.

Praznična atmosfera koja se nastavlja najavljenim božićnim koncertima, pratećim kulturnim i zabavnim programom, kao i posebne povoljnosti u hotelima nakon novogodišnjih praznika doprinijeće da se turisti duže zadrže u Crnoj Gori.

Portal Analitika