Turizam

TO BUDVA: Metropola turizma opravdala epitet kraljice novogodišnje noći

Budva je ponovo opravdala epitet kraljice novogodišnje noći. Gradska muzika Budve, koja je ove godine proslavila značajan jubilej, čak 110 godina postojanja, koncertom u podne, uz zvuke evergreen-a uvela nas je svečano u novogodišnji muzički program na trgu ispred drevnih zidina. Veliki broj posjetilaca sunčano i prohladno poslednje decembarsko popodne u 2016. godini provelo je na otvorenim terasama budvanskih kafea i restorana, da bi se u večernjim satima „preselili“ na Trg slikara i uživali u poznatim hitovima crnogorske grupe „Perper“, saopšteno je Portalu Analitika iz Turističke organizacije Budva.
TO BUDVA: Metropola turizma opravdala epitet kraljice novogodišnje noći
Portal AnalitikaIzvor

Prepoznatljive melodije i tekstovi njihovih brojnih pjesama: „Zastave“, „Kome dolaziš u san“, „Na svetoga Nikolu“ i mnogih drugih i prošle noći su pjevane sa mnogo emocija, koje su, kao i na svakom njihovom koncertu vrhunac doživjele uz nezvaničnu himnu Crne Gore, pjesmu „Goro moja“.

Nakon nastupa cetinjskog benda, na veliku binu izašla je gošća iznenađenja – čelistkinja Ana Rucner, koja je i ovoga puta, od svog nastupa, napravila spektakl! Hrvatska, ali i regionalna zvijezda potvrdila je da je doček Nove godine u Budvi – najuzbudljiviji! 

Već uzavrela atmosfera, uz veliki broj obožavalaca, koji su upravo zbog njega pristigli iz svih krajeva bivše Jugoslavije, dočekali su zvijezdu večeri - Željka Joksimovića!

Sve do ponoći, ređali su se hitovi: “Leđa o leđa”, “Ljubavi”, “Devojka”, “Vreteno”, “Lane moje”, “Ludak kao ja”… 

Uz spektakularni vatromet i Betovenovu (Beethoven) “Odu radosti” (Ode an die Freude/Ode to Joy), evropsku himnu, koju je jedan od najpoznatijih kompozitora na svijetu napisao slaveći ideal bratstva i ujedinjenog čovječanstva, desetine hiljada posjetilaca na budvanskom Trgu slikara čestitalo je svojim najbližima srećnu novu 2017. godinu, a potom se na binu vratio Željko Joksimović i uz prepoznatljive ritmove publika je uživala do skoro dva sata nakon ponoći!

budva2

Nakon završenog koncerta na trgu ispred Starog grada, novogodišnja žurka preselila se u starogradske restoranje i kafiće, a procjenjuje se da je na trgu i oko njega prodefilovalo 20.000 ljudi!

Organizacija koncerta bez ijednog incidenta, veliki broj zadovoljnih posjetilaca, puni hoteli, restorani i diskoteke, još jednom su dokazali da je Budva krajem decembra, kao i tokom ljeta, najznačajnija turistička destinacija Crne Gore, a očekuje se da će tako ostati i ubuduće.

Turistička organizacija opštine Budva za prvi dan 2017. godine je organizovala u 14 sati klasični koncert Mediteranskog revijskog orkestra, pod dirigentnskog palicom Radovana Papovića, uz vokalne soliste: Jadranku Jovanović, Olivera Njega, Marka Kalajanovića i Lana Asiju Dabović.

U večernjim satima 1. Januara će nastupiti Highway trio, Sergej Ćetković i Parni valjak. (Foto: Miloš Ćetković)

Portal Analitika