Društvo

Bošković i admiral Samardžić razgovarali sa pripadnicima kontingenta VCG u Avganistanu

Ministar odbrane, mr Predrag Bošković i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, admiral Dragan Samardžić, razgovarali su danas sa pripadnicima V kontingenta Vojske Crne Gore koji se nalaze u misiji „Odlučna podrška“ (Resolute support) u Mazar-i-Šarifu, u Avganistanu.
Bošković i admiral Samardžić razgovarali sa pripadnicima kontingenta VCG u Avganistanu
Portal AnalitikaIzvor

Razgovor se, već tradicionalno, obavio putem video linka uspostavljenog iz Ministarstva odbrane sa našom bazom u Avganistanu.

Ministar je svim članovima kontingenta čestitao predstojeće praznike ne samo u svoje ime, već i u ime kompletne Vlade Crne Gore i premijera Duška Markovića

Uz dobre želje onima koji će, izvršavajući  zadatke u međunarodnim misijama i operacijama, praznike provesti van svoje zemlje i daleko od svojih porodica, ministar Bošković je kazao da je i 2016. godina bila izuzetno uspješna sa aspekta evroatlantskih integracija. On je podsjetio da je u godini koja je na izmaku Crna Gora potpisala pristupni protokol sa NATO, te da se proces ratifikacije Protokola o pristupanju naše zemlje u NATO odvija planiranom dinamikom.   

Ministar je kazao da je za svako je uvažavanje posvećenost kojom pripadnici Vojske Crne Gore prilaze ispunjavanju zahtjevnih i složenih zadataka u međunarodnim misijama i operacijama. „Ponosni smo na vaš ogroman doprinos crnogorskim evroatlantskim integracinama, kao i tome da je Crna Gora danas prepoznata kao pouzdan partner u očuvanju mira u svijetu“, kazao je Bošković.

Admiral Samardžić je u ime Vojske Crne Gore uputio najljepše želje za predstojeću 2017. godinu njenim pripadnicima u misiji „Odlučna podrška“. On je istakao očekivanje da će crnogorski vojnici i u narednoj godini profesionalno izvršavati zadatke u međunarodnim misijama i operacijama, dostojno predstavljajući svoju vojsku i državu.

Komandant kontingenta, kapetan Goran Vuković se zahvalio ministru i načelniku Generalštaba na čestitkama i poručio da su svi u našoj misiji dobro te da su, kao i njihovi prethodnici, izuzetno cijenjeni i poštovani među kolegama u multinacionalnom okruženju. On je istakao da su ministrove i admiralove riječi podrške izuzetan podstrijek svim pripadnicima Vojske Crne Gore koji će praznike provesti daleko od svoje domovine i porodica. 

Portal Analitika