Politika

Đukanović, Gvozdenović, Simović na molitvenom doručku kod Trampa

Tradicionalni molitveni doručak, koji svake godine organizuju Kongres i predsjednik SAD svakog prvog četvrtka u februaru, ove godine biće održan 2. februara, a prisustvovaće mu i nekoliko političara iz Crne Gore.
Đukanović, Gvozdenović, Simović na molitvenom doručku kod Trampa
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Kako saznaje portal Antena M, molitvenom doručku kod novog predsjednika SAD-a Donalda Trampa prisustvovaće potpredsjednik Skupštine Branimir Gvozdenović, koji je i koordinator za Crnu Goru, doskorašnji premijer i predsjednik DPS-a Milo Đukanović, potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Milutin Simović, Suljo Mustafić, predsjednik Političkog savjeta Bošnjačke stranke, funkcioner SNP-a Aleksandar Damjanović i nekadašnji ambasador Crne Gore u SAD Miodrag Vlahović.

Pobjedi je potvrđeno da će iz SNP-a, osim Damjanovića molitvenom doručku prisustvovati i predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić.

Ovo je 65. molitveni doručak i prvi novog predsjednika Trampa. Tom prestižnom događaju u američkoj prijestonici svake godine prisustvuje oko 3.000 zvanica, iz skoro svih zemalja svijeta.

Pokretač ovog događaj bio je Abraham Vereide, metodista norveškog porijekla. Događaj je prvi put organizovan 1953. godine, a od 1980. godina odr- žava se u hotelu ,,Vašington Hilton“.  

Opširnije u Pobjedi

Portal Analitika