Društvo

Bošković i Samardžić upriličili tradicionalni novogodišnji prijem

Ministar odbrane Predrag Bošković i načelnik Generalštaba, admiral Dragan Samardžić, upriličili su danas tradicionalni novogodišnji prijem u kasarni u Golubovcima povodom uspješnog završetka 2016. godine.
Bošković i Samardžić upriličili tradicionalni novogodišnji prijem
Portal AnalitikaIzvor

Bošković je ocijenio da je 2016. bila godina istorijskog uspjeha za Crnu Goru, imajući u vidu da je potpisan pristupni protokol sa NATO, čemu su zaposleni u Ministrastvu i Vojsci dali ogroman doprinos. On je kazao da su brojni izazovi savladani, ali da 2017. donosi nove zahtjevne obaveze i zadatke, posebno ističući važnost integracije odbrambenog sektora u NATO.

„Težište u narednoj godini biće, svakako, revnosno ispunjenje svih obaveza vezanih za ostvarenje jednog od najvažnijih strateških ciljeva Crne Gore- članstvo u NATO. Takođe, 2017. godina biće posvećena modernizaciji Vojske, unapređenju vojne infrastrukture i nastavku mjera na poboljšanju standarda pripadnika Vojske, prije svega, kroz rješavanje stambenih pitanja,“naglasio je ministar odbrane.

Samardžić je ocijenio da su tokom 2016. godine pripadnici Vojske posvećeno i profesionalno izvršavali misije i zadatke, te izrazio uvjerenje da će i u Novoj godini biti na visini zadatka i uspješno odgovoriti svim izazovima.

Ministar Bošković i admiral Samardžić su uručili pohvale najistaknutijim pripadnicima Vojske za ostvarene rezultate u službi tokom 2016. 

Portal Analitika