Abiznis

Zatvoren objekat prve faze Instituta Igalo

Objekat prve faze Instituta Igalo ispratio je svoje poslednje pacijente 24. decembra. U 2016. godini u Institutu Igalo je ostvareno 203 000 noćenja, što je za 5. 000 noćenja više u poređenju sa prethodnom godinom, a rezultat je smanjenja cijena za 12 odsto. Kao i prethodnih godina, većinu gostiju u objektu druge faze su činili Norvežani, Šveđani, Danci, Rusi, Ukrajinci, Holanđani, kao i korisnici usluga sa ex yu prostora.
Zatvoren objekat prve faze Instituta Igalo
Portal AnalitikaIzvor

-U Prvoj fazi medicinske usluge su koristili prvenstveno pacijenti iz Crne Gore, korisnici Fonda zdravstva, Saveza udruženja penzionera, brojne sindikalne organizacije, kao i gosti iz Albanije. Nakon zimske pauze, Institut Igalo će 30. januara otvoriti objekat Druge faze. Po uobičajenoj praksi, objekat se otvara pred Praznik Mimoze, u okviru kojeg je Institut domaćin najvećih dešavanja: dva maskenbala za odrasle, dječijeg maskenbala, kao i tradicionalne Riblje večere. Shodno najavama, očekujemo da će prvog vikenda februara, kada se održavaju Fešta od mimoze, ribe i vina i prvi maskenbal za odrasle, posjeta biti bolja nego prethodnih godina. Vlada veliko interesovanje od strane agencija iz okruženja, posebno iz Srbije i Republike Srpske, kojima smo i ove godine ponudili smještaj  u našem objektu po povoljnim cijnama. Takođe, u sklopu Praznika Mimoze, u periodu od 17. do 19. februara, Institut će biti domaćin XXII   Plivačkog   mitinga  „Montenegro   mimoza kup“,   gdje   se   ponovo   očekuje   rekordna popunjenost kapaciteta- saopšteno je Portalu Analitika iz Instituta Igalo.

U cilju promocije turističke ponude Herceg Novog, u toku Praznika mimoze Institut Igalo će ponuditi povoljne petodnevene paket aranžmane po specijalnim cijenama, kojima će omogućiti svim zainteresovanima da budu dio manifestacija i kulturnih zbivanja, koja će biti organzovana tokom februara, ali ujedno i da iskoriste mogućnost da se po povoljnim uslovima uvjere u kvalitet  usluga Instituta Igalo. Kada je riječ o objektu  Prve faze Instituta, otvaranje je planirano  za sredinu aprila.

-Kao  i prethodnih godina očekuje se velika popunjenost kapaciteta naročito u ljetnim mjesecima, sa velikim procentom učešća domaćih pacijenata. Kao i ranijih godina, u toku zimske pauze u objektu Druge faze u toku su radovi na redovnom održavanju objekta. Završena je sanacija krova sportskog bazena koji je godinama predstavljao problem, posebno u zimskim mjesecima, kada je postojala opasnost od otkrivanja krova uslijed vremenskih nepogoda. U završnoj fazi su radovi na sanaciji cjevovoda na terapijskom bloku, obnove dijela klimatizacionog sistema u jednom dijelu smještajnih  jedinica i ugradnja nove kuhinjske opreme. Takođe, renoviran je i osvježen enterijer u jednom dijelu smještajnih jedinica, a sve sa ciljem da se zadovolje potrebe naših pacijenata koji pored kvalitetnih medicinskih usluga zahtijevaju i komforniji smještaj- ističe se u saopštenju.

Po pitanju popunjenosti za narednu godinu, a u skladu sa interesovanjem, upitima i ugovorenim aranžmanima, za realno je očekivati da broj noćenja bude na nivou ove godine, sa određenim procentom povećanja.

-Dugogodišnji strateški partneri, i nastavak saradnje sa istima, je nešto što Institutu Igalo daje potvrdu kvaliteta medicinskih usluga. S tim u vezi, obnovljen je godišnji ugovor za realizaciju norveškog programa gdje je planiran dolazak prve grupe 25. aprila. Za 2017. godinu ugovorena je rehabilitacija za   750   norveških   pacijenata.   Dolazak   prvih grupa iz Holandije se  očekuje početkom aprila. U cilju plasiranja ponude na nova tržišta, planirano je učešće na većim sajmovima već u februaru i martu. U toku su aktivnosti  u cilju otvaranja tržišta Ujedinjenih arapskih  emirata, te je posredstvom naše ambasade ostvaren kontakt sa ključnim zdravstvenim ustanovama te zemlje. Takođe, dogovoreno je   da predstavnici Instituta budu dio Vladine delegacije koja će krajem januara posjetiti UAE- naglašava se u saopštenju.

Pored povećanja broja noćenja zabilježenog u ovoj godini, posebno ih raduje činjenica da je još jednom i zvanično priznata važnost Instituta Igalo kao ključne medicinske ustanove u oblasti rehabilitacije koja doprinosi poboljšanju zdravstvenih usluga u Crnoj Gori, a time i predstavlja brend kojim se naša zemlja može pohvaliti.

-Naime, 23.decembra Institut Igalo je dobio godišnju nagradu Ljekarske komore Crne Gore “Dr Branko Zogović”. Nagrada se dodjeljuje zdravstvenoj ustanovi koja je u toku jedne kalendarske godine postigla posebno dobre rezultate u liječenju pacijenata,   koja   je   dobro   organizovala   posao,   omogućila   dostupno   kvalitetnu   i   savremenu zdravstvenu   zaštitu   i   doprinijela   unapređenju   i   poboljšanju   zdravstvenog   položaja   stanovništva Crne Gore- zaključuje se u saopštenju.

 

Portal Analitika