Društvo

Prikazana vježba nakon zajedničke obuke pripadnika Vojske i Policije

Ministar odbrane mr Predrag Bošković, načelnik Generalštaba, admiral Dragan Samardžić i direktror Uprave policije Slavko Stojanović, prisustvovali su zajedničkoj vježbi pripadnika Čete vojne policije i Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a, koja je danas realizovana u kasarni „Milovan Šaranović“ u Danilovgradu.
Prikazana vježba nakon zajedničke obuke pripadnika Vojske i Policije
Portal AnalitikaIzvor

Od 21. do 27. decembra realizovana je zajednička obuka specijalnih sastava Vojske i Policije u cilju uvježbavanja i razvoja sposobnosti za zajedničko reagovanje u borbi protiv terorizma. Na vježbi su demonstrirane različite taktike, tehnike i procedure koje se koriste u protivterorističkim dejstvima, uz upotrebu različitih vrsta naoružanja i specijalne opreme.

pokazna-vjezba-2016-12-27-009

Ministar Bošković istakao je značaj zajedničke obuke i vježbi ovakvog tipa u cilju razvijanja nacionalnih kapaciteta, ali i koordinacije u borbi protiv svih oblika ugrožavanja bezbjednosti države i njenih građana. Bošković je ocijenio da je od izuzetne važnosti da Vojska i Policija blisko sarađuju i razmjenjuju informacije od značaja za izvršenje zadataka u okviru misije za suprotstavljanje različitim vrstama rizika i prijetnji.

pokazna-vjezba-2016-12-27-003

Nakon završetka vježbe, organizovan je prikaz specijalnog naoružanja i opreme, koju specijalne jedinice koriste za borbu protiv terorizma.

Portal Analitika