Politika

Daka nosilac liste Fronta u Nikšiću?

Biznismen iz Nikšića Miodrag Daka Davidović mogao bi da bude nosilac liste koalicije koju će predvoditi Demokratski front na izborima u Nikšiću naredne godine, saznaju Dnevne novine iz više izvora.
Daka nosilac liste Fronta u Nikšiću?
Portal AnalitikaIzvor

Demokratski front se ozbiljno priprema za lokalne izbore u ovom gradu, koji bi trebalo da se održe krajem februara ili početkom marta naredne godine i, prema saznanjima DN, već je postignut dogovor sa Socijalističkom narodnom partijom o zajedničkom nastupu.Cilj Demokratskog fronta je da okupi sve opozicione snage u Nikšiću, a dogovor sa SNP je samo početak, jer se očekuje da ovom savezu priđu i druge opozicione partije.

Osim Demokratskog fronta, snažan zagovornik stvaranja jedinstvene opozicione liste u Nikšiću je i tamošnji biznismen Miodrag Daka Davidović, koji je bio glavni ključ dogovora Fronta i SNP, pod čijim patronatom su i održani pregovori prije nekoliko dana.On je i glavna garancija da će za ove izbore opozicija imati dovoljno novca za predizbornu kampanju.

U DF-u smatraju da je Davidović prava ličnost za nosioca liste i da bi on mogao da privuče nedostajući broj birača za pobjedu u Nikšiću.U medijima odavno Davidović slovi za glavnog finansijera kampanje DF na nedavnim parlamentarnim izborima. Kako su Dnevne novine ranije pisale, on je za djelovanje Fronta i medijsku logistiku uglavnom preko ND Vijesti, uložio oko dva miliona eura.

Specijalno državno tužilaštvo je, podsjetimo, otvorilo izviđaj o finansiranju političkih subjekata u predizbornoj kampanji, nakon što je Agencija za sprečavanje korupcije dostavila izvještaje partija u kojima je bilo indicija da je novac ubacivan mimo legalnih tokova, te da postoje sumnje u pranje novca.

Dnevne novine

 

Portal Analitika