Region

Bosna i Hercegovina podiže nivo bezbjednosti

Poslije terorističkih napada u Berlinu i Cirihu i ubistva ruskog ambasadora u Ankari, nivo bezbjednosti u cijeloj Bosni i Hercegovini biće podignut na viši nivo, potvrdio je "Novostima" Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH.
Bosna i Hercegovina podiže nivo bezbjednosti
Portal AnalitikaIzvor

- Sve bezbjednosne agencije BiH imaće zadatak da bezbjednost podignu na viši nivo, pogotovo jer idu i praznici i biće velikih javnih okupljanja građana. Ne želimo nikoga da plašimo, već da bezbjednosne mjere pojačamo, kako bi građani u BiH bili sigurni u ovim prazničnim danima - kaže Mektić.

Prema njegovim riječima, posebne mjere će se preduzeti kako bi se obezbjedili svi javni skupovi građana u prazničnim danima, kao i sve institucije i drugi objekti gdje građani budu boravili.

Ministarstvo bezbjednosti, dodaje Mektić, već pravi nove analize oko borbe protiv terorizma i sprema nove planove djelovanja.

- U narednoj godini, procjena je bezbednjaka iz Evrope da će se u EU vratiti oko 2.000 ratnika iz Sirije. Dio će doći i u naš region. Mi to moramo spremno da dočekamo i sve te ljude procesuiramo i stavimo pod kontrolu - poručio je Mektić.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će RS u narednim danima pojačati bezbjednosne mere na svim urgentnim tačkama.

Portal Analitika