Politika

ŠKRELJA: Opozicija nije zaradila plate

Predsjednik Administrativnog odbora Luiđ Škrelja naveo je kako su prema njegovom mišljenju plate poslanika u crnogorskom parlamentu solidne.
ŠKRELJA: Opozicija nije zaradila plate
Portal AnalitikaIzvor

Komentarišući činjenicu da je samo oktobarska zarada više od 20 poslanika iznosila preko 2.000 eura, Škrelja je naveo kako se plate i nadoknade obračunavaju na osnovu odrađenog posla.

- To se podrazumijeva svugdje samo ne kod opozicije. Poslanik je dužan da prisustvuje sjednicama parlamenta, a ukoliko je spriječen, da o razlozima spriječenosti obavijesti predsjednika Skupštine. Oni ne rade ni jedno ni drugo– rekao je Škrelja.

On je dodao kako svako ima pravo na politički bojkot, ali kako bi to trebalo da podrazumijeva isključivo bojkot plenuma.

- A bojkotovati rad odbora i ne poštovati obaveze iz radnog odnosa je ponašanje o kome bi oni trebalo dobro da porazmisle, a ponajviše oni koji su ih birali – poručio je Škrelja.

Predsjednik Administrativnog odbora dodaje i da, bez obzira na sve, on misli da su poslaničke plate, koje u prosjeku iznose oko 1.700 eura, solidne.

- Ja smatram da su plate poslanika solidne, a takve će ostati i nakon umanjenja, ako se uzme u obzir opšte socijalno stanje u državi – zaključio je Škrelja.

(opširnije u Pobjedi)

 

Portal Analitika