Društvo

Samardžić: Crnogorski kontigent profesionalno izvršava složene zadatke

Delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore, koju predvode načenik Generalštaba admiral Dragan Samardžić i direktor Direktorata za politiku odbrane dr Ivan Mašulović boravi u posjeti crnogorskom kontingentu, angažovanom u NATO vođenoj misiji „Resolute Support“ u Avganistanu.
Samardžić: Crnogorski kontigent profesionalno izvršava složene zadatke
Portal AnalitikaIzvor

Komandant kontingenta, kapetan Goran Vuković, upoznao je delegaciju sa zadacima koje kontingent realizuje, stanjem u jedinici, situacijom u zoni operacija i saradnjom sa pripadnicima oružanih snaga partnerskih zemalja.

Admiral Samardžić je ocijenio da crnogorski kontingent profesionalno izvršava veoma složene zadatke u misiji, dostojno prezentujući svoju vojsku i državu. Načelnik Generalštaba je izrazio očekivanje da će još jedan crnogorski kontingent, kao i svi prethodni, uspješno privesti kraju svoju misiju u Avganistanu. Prenoseći pripadnicima kontingenta pozdrave članova Savjeta za odbranu i bezbijednost, admiral Samardžić je istakao da su pripadnici Vojske kroz učešće u međunarodnim misijama značajno doprinijeli da Crna Gora na globalnoj mapi bude uvažena i prepoznata kao odgovoran i pouzdan partner, koji aktivno podržava mirovne napore međunarodne zajednice.

Mašulović je prenio pozdrave pripadnicima kontingenta od strane novoimenovanog ministra odbrane i njegovih saradnika. Istakao je izuzetno zadovoljstvo impresijama i ocjenama koje u svom svakodnevnom radu dobija od svojih sagovornika na različitim međunarodnim adresama, kada se razgovara o učešću crnogorskih vojnika u misiji u Avganistanu. Istakao je da će Ministarstvo odbrane pružiti punu podršku započetim projektima modernizacije i opremanja, učešću u međunarodnim misijama i operacijama, kao i daljem unapređenju sposobnosti Vojske.

Admiral Samardžić i dr Mašulović su pripadnike kontingenta upoznali sa težišnim zadacima koji su pred Ministarstvom odbrane i Vojskom Crne Gore u narednom periodu, posebno ističući proces integracije u NATO.

Portal Analitika