Politika

Medojević izmislio senatorovu podršku

Jedan od funkcionera Demokratskog fronta i lider PzP Nebojša Medojević ponovo je pokušao da obmane javnost, zloupotrebljavajući ovoga puta gostoprimstvo američkog senatora Rona Džonsona, pišu Dnevne novine.
Medojević izmislio senatorovu podršku
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Kabinet senatora SAD Rona Džonsona nije potvrdio navode saopštenja koje je Medojević poslao medijima nakon sastanka sa senatorovom savjetnicom Karol Foster, jer se radilo o privatnom sastanku koji je, kako je saopšteno Dnevnim novinama, bio zatvoren za javnost.

U odgovoru na naša pitanja, iz kabineta Rona Džonsona je istaknuto da Medojević nije imao dozvolu da objavi detalje razgovora sa savjetnicom republikanskog senatora.

“Ništa od onoga što je saopšteno ne možemo da potvrdimo, nikakve detalje, primjedbe ili prisustvo”, saopšteno je Dnevnim novinama iz senatorovog kabineta, nakon što su iz Pokreta za promjene obavijestili javnost o tome kako je Foster navodno zabrinuta zbog trenutnog stanja u našoj zemlji.

Medojević se, naime, tokom posjete SAD sastao sa specijalnom savjetnicom Republikanskog senatora Džonsona, koju je, kako je navedeno u saopštenju PzP, upoznao sa situacijom u Crnoj Gori.

Foster se, prema navodima Medojevića, “zabrinula za stanje u zemlji” i “izrazila žaljenje zbog progona opozicije, blokiranja sredstava i hapšenja poslanika bez tužilačkih naloga i skidanja imuniteta”, što, kako je lider PzP prenio pozivajući se na njene navodne ocjene, “nije standard u demokratskim državama”

Iz PzP su takođe saopštili i da je savjetnica republikanskog senatora “potvrdila” interes Džonsona za što intenzivnijom komunikacijom sa svim akterima političke krize u Crnoj Gori, te “zamolila” Medojevića da Demokratski front o svemu “direktno informiše kabinet Džonsona”. Foster je, kako je objavio lider PzP, navodno potvrdila zainteresovanost senatora Džonsona za što skoriji susret sa Medojevićem u Senatu.

Istina je, međutim, drugačija. Naime, Dnevne novine su, kontaktirale kabinet senatora Rona Džonsona, odakle su nam kazali da su sastanci Nebojše Medojevića bili “privatne prirode” i “off the record” (zatvoreni za javnost), te da nijedna izjava ne bi smjela da bude citirana.

“Sastanci gospodina Nebojše Medojevića u SAD bili su privatni i off the record. Zbog toga, ništa iz diskusije koja je vođena nije trebalo da bude citirano. Ne možemo da potvrdimo ništa od rečenog, nikakve detalje, primjedbe ili prisustvo”, saopšteno nam je iz Džonsonovog kabineta.

Ovo nije prvi put da Demokratski front zloupotrebljava sastankse sa stranim zvaničnicima i političarima i neovlašćeno objavljuje razgovore koji se kasnije pokazuju kao pokušaj falsifikata.

Prije svega 20 dana, DF je javnost u Crnoj Gori informisao o sastanku sa poslanikom Bundestaga Ditmarom Nitanom, na kojem je navodno Nitan, između ostalog, izrazio sumnje u ozbiljnost pokušaja državnog udara i uporedio vladavinu doskorašnjeg premijera Mila Đukanovića sa onom turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana.

U odgovoru Nitanovog kabineta na pitanje ovog lista da potvrdi autentičnost ovih stavova, saopšteno je da je razgovor bio nezvaničan, i bez dozvole da se bilo što objavi.

Dnevne novine

Portal Analitika