Komentar

ĐURANOVIĆ: Milioner iz blata

''Niko čovjeka ne može da nagrdi kao on sam sebe. Žarko Rakčević je ogledni primjer: umjesto rasprave sa Senadom Pećaninom - partijski pamflet protiv Pobjede; umjesto odgovora meni, iznošenja makar jednog zastidnog teksta - primitivna lična podmetanja'', napisao je glavni i odgovorni urednik Pobjede Draško Đuranović u reagovanju upućenom predsjedniku GP URA.
ĐURANOVIĆ: Milioner iz blata
Portal AnalitikaIzvor

Povodom upućenog reagovanja Žarka Rakčevića, predsjednika GP URA, reagovanjem se oglašava Draško Đuranović, glavni i odgovorni urednik Pobjede. Reagovanje prenosimo integralno.

I kao grogirani, izmrcvareni bokser - kojem sufleri iz ćoška došaptavaju da nastavi, a on i ne zna da leži na podu - i dalje pokušava da udari ispod pojasa. Kada sam mu dokazao da su novci iz državne pomoći otišli baš na račune izdavača (748.681,99 eura) koje su zajednički zatražili od ,,lopovske vlasti“, juče mu je ,,kliknulo“ pa je na sajtu Vlade, kako kaže, kliknuo da proces državne pomoći nije uspio. Stvarno? Da ste, Rakčeviću, makar pročitali ono što su mentori iz bordelskog udruženja poturili da potpišete, shvatili bi da baš ti koji Vas uče kako da se moralno urušavate - nijesu predali izvještaje o realizaciji subvencije koju su primili.

A da ,,porodična firma“ nije državi dužna - ni centa. I da su baš te medijske gromade i utajivači poreza, umjesto da budu sankcionisani, napravili dilove sa istom ,,lopovskom vlasti“ o reprogramu duga, dok vlasnici ,,porodične firme“ imaju teret hipoteke na stan. Možda ste u pravu, ko nam je kriv što smo poslovali zakonito?

Ipak, za poštovanje je što ste se grdno oznojili da - izbjegavajući priču o pogrešnoj politici partije koju vodite - objasnite kako ste, iako ovdje, je li, vlada diktatura gora od one iz doba Čaušeskua, svoje milione zaradili časno. Dobro je i što, za razliku od jednog stana koji ima moja porodica, nas nijeste zamarali spiskom Vaše pošteno zarađene imovine. Čestitam: iz ovog živog blata, u doba režima čiji ste dugo bili prirepak, uspjeli ste da postanete milioner. Sjajno, milioner iz blata, kao naslov onog britansko-indijskog filma?!

Najviše me, priznajem, dojmio onaj patriotski dio profita. Ne znam, stvarno, odakle Vam priča o 1,2 miliona od prodaje zastava, ali ste - ako mene pitate a izgleda da pitate - zaslužili medalju što ste pred referendum poklonili 9.500 crvenih marama da mašemo ručicama po trgovima i prihodovali na poslu sa crvenim barjacima tričavih 130.792,50 eura. Nadam se da će ova Crna Gora naći načina da Vam se zahvali za doprinos nezavisnosti.

O drugačijoj Crnoj Gori, o kojoj samo naričete, propustili ste da išta kažete i u Pobjedi i van Pobjede. To je trebalo da bude suština ove rasprave koju ste mučki ugušili ličnim uvredama i podmetanjima, sve u strahu da se ne ogoli političko tumaranje koje predvodite, kao slijepi vođa stado. Nema, predsjedniče GP URA, kompromisa sa istorijom i istinom. I ne može biti Crne Gore bez vrijednosti Trinaestog jula. Postoji samo taj put. Oni koji to ne shvataju, ili neće da shvate radi sitnosopstveničkih interesa, politički su zombiji koji koračaju u zaborav.

Podsjetiću na riječi Senada Pećanina iz sjajnog intervjua Tamare Nikčević: ,,...prema manjinskim narodima, naročito prema Bošnjacima i muslimanima, danas se prepoznaje šovinizam kakav se teško može naći čak i u rječniku Vojislava Šešelja. Da li je moguće da na taj fašizam ne reaguju političari i mediji koji su svoje ime i ugled stekli devedesetih?! Otkuda, recimo, Žarko Rakčević u istom kolu sa šovinistima i četnicima? Otkud Ranko Krivokapić?...“

Boli, zar ne? Ali, ste to kukavički otćutali. Gospodine Rakčeviću, starost koju tako gradite zastidjeće dio one Vaše bolje mladosti. Ništa Vam više, završavajući ovu, polemiku, ne mogu poručiti.

A što se tiče kritike okoštale, istrošene elite i njihovih sumnjivih poslova - stranice Nove Pobjede su otvorene. I za Vas i za sve druge koji imaju, umjesto lajanja i olajavanja, nešto stvarno da kažu, pokažu i dokažu. Pobjeda je tu, od oktobra 1944. I biće dugo, na radost mnogih i muku nekih. (Pobjeda)

Portal Analitika