Politika

Đukanović: Lavrovu možda dozvoljeno da daje malo bahatije izjave

Crna Gora ima poštovanje prema tradiciji i dobrim odnosima sa Rusijom, ali preduzima korake koji su u njenom interesu, a to su evropske i evroatlantske integracije", rekao je bivši premijer Milo Đukanović.
Đukanović: Lavrovu možda dozvoljeno da daje malo bahatije izjave
Portal AnalitikaIzvor

„Ja isključivo zastupam interese Crne Gore“, kazao je Đukanović na snimanju specijalnog izdanja regionalne informativne emisije "Okruženje", koja je danas u Beogradu obilježila pet godina emitovanja.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov kazao je u utorak da Evropska unija traži od Srbije da se ponaša "onako kako se ponaša rukovodilac Crne Gore koji je prekršio sve svoje obaveze i obećanja, izdao Rusiju, iako mu Rusija nije učinila ništa loše".

"Ministru spoljnih poslova Rusije, kao predstavniku velike zemlje, možda je dozvoljeno da daje i malo bahatije izjave, ali mi moramo da vodimo računa o vitalnim interesima naših građana", kazao je Đukanović, prenosi Tanjug.

Đukanović je naveo da nema nikakvu potrebu da objašnjava da zastupa ineterese Crne Gore, da jedino njih i može da "izda".

„Moji interesi i sve moje obaveze su one koje sam preuzeo na izborima u Crnoj Gori i odgovorno se ponašam prema njima", kazao je Đukanović.

On je dodao da je Rusija uvijek imala prigovor na proširenje NATO-a, ali ne zbog toga što je Crna Gora velika opasnost već zbog globalnog zahlađenja odnosa, u čemu se Crna Gora našla "na liniji vatre".

"To nije pokolebalo našu odlučnost. Imamo poštovanje prema tradiciji i dobrim odnosima sa Rusijom, ali preduzimamo korake koji su u našem interesu, a to su evropske i evroatlantske integracije", rekao je Đukanović.

Izvor: Mina

Portal Analitika