Svijet

Lavrov: Crna Gora je izdala Rusiju

Evropska unija zbog velikog broja članica ne može da sakrije ono što traži od ostalih zemalja, kazao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov. Tako, kako kaže, nije tajna ni da je Brisel od Srbije tražio da se ponaša kao Crna Gora, koja je izdala Rusiju.
Lavrov: Crna Gora je izdala Rusiju
Portal AnalitikaIzvor

Pa se tako, kazao je Lavrov za Sutnjik, zna i da EU od Srbije traži zatvaranje Humanitarnog centra u Nišu, ukoliko želi da se priključi Uniji.

''Brisel od Srbije traži da se ponaša onako kako se ponaša rukovodilac Crne Gore koji je prekršio sve svoje obaveze i obećanja i izdao Rusiju, iako mu ona nije učinila ništa loše. Znamo da Brisel pokušava da od naših prijatelja napravi neprijatelje'', kazao je Lavrov.

Ako EU hoće na taj način da stiče prijatelje, dodao je, onda se to zove družiti se protiv nekog, ''iako smo mi uvijek smatrali da se treba družiti s nekim i tako postupamo sa našim balkanskim susjedima.''

EU rusko-srpski humanitarni centar u Nišu smatra špijunskim gnijezdom i prijetnjom za bezbjednost i traži njegovo zatvaranje, izjavio je Lavrov za Sputnjik.

''A to što je tokom njegovog postojanja očišćeno od mina više od četiri miliona kvadratnih metara i uklonjeno oko 1.500 eksplozivnih naprava, to što je taj centar pružao pomoć u gašenju požara na jugu Evrope, uključujući i zemlje EU, o tome radije ćute'', rekao je Lavrov.

Izvor: Antena M

Portal Analitika