Politika

Matern: Slučaj terorizma u Crnoj Gori istražiti do kraja

Ambasador Njemačke u Crnoj Gori Hans Ginter Matern kaže da je Vlada SR Njemačke zabrinuta zbog činjenica da cjelokupna opozicija bojkotuje rad parlamenta. Matern je Dnevnim novinama kazao i da rezultati istrage o terorističkom napadu moraju biti ubjedljivi kako za domaću javnost, tako i za strane adrese.
Matern: Slučaj terorizma u Crnoj Gori istražiti do kraja
Portal AnalitikaIzvor

“Vlada SR Njemačke sa zabrinutošću posmatra činjenicu, da je svega 42 od  ukupno 81 poslanika prihvatilo mandat u Skupštini Crne Gore. Parlamentarna demokratija živi na osnovu H sučeljavanja vlasti i opozicije u parlamentu”, rekao je Matern u razgovoru za Dnevne novine.

Govoreći o istrazi u slučaju hapšenja optuženih za pokušaj terorističkog napada u Crnoj Gori na dan parlamentarnih izbora, njemački ambasador ističe da je rasvjetljenje ovog slučaja uslov za opoziciju da počnu rad u Skupštini.

“S tim u vezi, na nadležnim institucijama je da u cjelini rasvijetli događaje po pitanju hapšenja velikog broja stranih državljana osumljičenih za terorizam u noći 16. oktobra. Rezultati istrage potvrđeni pravosnažnom presudom nadležnog suda u Crnoj Gori moraju ubijediti i strane adrese, ali prije svega domaću javnost, da bi ista ubijedila svoje izabrane poslanike da prihvate mandat i počnu da rade u Skupštini”, zaključio je predstavnik Njemačke u Crnoj Gori.

Dnevne novine

foto: rtcg

Portal Analitika