Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Uzete izjave od učesnika incidenta na rukometnoj utakmici u Nikšiću; o događaju upoznat nadležni tužilac

Uzete izjave od učesnika incidenta na rukometnoj utakmici u Nikšiću; o događaju upoznat nadležni tužilac

Uprava policije uputila je saopštenje za javnost povodom incidenta na rukometnoj utakmici između RK “Nikšić 2014” I RK “Morača 2015” koje prenosimo u cjelini.
Uzete izjave od učesnika incidenta na rukometnoj utakmici u Nikšiću; o događaju upoznat nadležni tužilac
Portal AnalitikaIzvor

"Povodom tuče koja se dogodila na rukometnoj utakmici II rukometne lige, odigranoj između RK „Nikšić 2014“ i RK „Morača 2015“, 03.12.2016. godine u Sportskom centru u Nikšiću, obavještavamo vas sljedeće:

Dežurna služba Centra bezbjednosti Nikšić je, 03.12.2016. godine u 21,35 časova, obaviještena anonimno telefonskim putem da je u sali Sportskog centra u Nikšiću došlo do svađe i tuče.

Po zaprimljenom obavještenju na lice mjesta su upućeni policijski službenici koji su utvrdili da je u sali Sportskog centra u Nikšiću, tokom rukometne utakmice između rukometnih klubova „Nikšić 2014“ iz Nikšića i „Morača 2015“ iz Podgorice, došlo do svađe i tuče među igračima.

Policijski službenici CB Nikšić su u službene prostorije doveli učesnike događaja – igrače i sa njima obavili razgovore. Od ovih lica su uzete izjave na zapisnik o obavještenju prikupljenom od građanina.

Tokom ovih dešavanja u sali Sportskog centra u Nikšiću dva lica su zadobila lake tjelesne povrede – jedan igrač RK „Nikšić 2014“ i jedan igrač RK „Morača 2015“. 

O navedenom događaju je obaviješten državni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću, koji će se o pravnoj kvalifikaciji događaja izjasniti nakon dodatno prikupljenih obavještenja i izuzimanja i pregledanja video zapisa sa pomenutog sportskog događaja.

Centru bezbjednosti Nikšić organizator inače nije podnio prijavu za održavanje rukometne utakmice između rukometnih klubova „Nikšić 2014“ i „Morača 2015“. Organizator navedene utakmice, RK „Nikšić 2014“, će biti prekršajno procesuiran shodno Zakonu o sprječavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, zato što nije ostvario saradnju sa nadležnim organom radi realizacije mjera i naloga koji se odnose na održavanje javnog reda i mira, a što je bila zakonska obaveza organizatora.

Policijski službenici CB Nikšić, po nalogu nadležnog tužioca, preduzimaju mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih činjenica u ovom događaju, radi procesuiranja odgovornih učesnika incidenta", navodi se u saopštenju Uprave policije.

 

Portal Analitika