Politika

Tatjana Krivokapić šefica Brajovićevog kabineta

Administrativni odbor imenovao je danas Tatjanu Krivokapić za glavnog savjetnika i šefa kabineta predsjednika crnogorske Skupštine Ivana Brajovića.
Tatjana Krivokapić šefica Brajovićevog kabineta
Portal AnalitikaIzvor

Ostali savjetnici predsjednika Skupštine Crne Gore su: Periša Kastratović, Ana Miljanić, Ana Radonjić i Bojana Dabović.

Tatjana Krivokapić, je diplomirani ekonomista, dok je više specijalističke studije završila u instranstvu (SAD-u, Velikoj Britaniji i Austriji). Radila je u Ministarstvu finansija od 1997. do 2004. godine, da bi nakon toga naredne tri godine radila u Vladi Crne Gore. Od 2007 do 2016. Krivokapić je radila u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Na sjednici Administrativnog odbora o kvalifikacijama savjetnika rečeno je da je Kastratović diplomirao Međunarodne odnose u Rimu i ima višegodišnje radno iskustvo u oblasti međunarodnih odnosa. Obavljao je posao u ambasadi Crne Gore u UAE, sa sjedištem u Abu Dabiju. Radio između ostalog u kancelariji savjetnika za vanjsku politiku i NATO, obavljao, poslove diplomate u kancelariji državnog sekretara za politička pitanja u ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija.

Miljanić e diplomirani pravnik, a master studije je završila u Rimu. Više specijalističke studije je završila u inostranstvu (SAD-u, Italiji, Velikoj Britaniji i Holandiji). Radila je u vladi Crne Gore od 2002. do 2004. godine u PR birou. Od 2004. do 2008 godine je radila u Ministarstvu finansija, a kao portparol ministarstva u skupštini Crne Gore je radila od 2008. do 2016. godine na mjestu savjetnika predsjednika skupštine.

Ana Radonjić je diplomirani filolog. Studije je završila u Beogradu a kontinuirano se bavi integrisanim komunikacijama, a agencijsko i kompanijsko iskustvo primjenjuje na planiranje, organizaciju i sprovođenje produktivnih aktivnosti u najrazličitijim oblastima poslovanja među kojima su osiguranje bankarstvo prehrambena i farmaceutska industrija. Bavi se kreiranjem procedura i tehnologije uspostavljanja internih i eksternih komunikacionih standarda kao i njihovom evalorizaciojom kroz različite komunikacione kanale među kojima su tradicionalni i novi mediji. Ona je radila kao savjetnik predsjednika Skupštine Crne Gore za medije.

Bojana Dabović je diplomirani novinar, a studije je završila na Fakultetu političkih nauka u Podgorici. Pohađala je seminare iz oblasti ljudskih prava i interkulturalnog dijaloga u organizaciji EU. Posjeduje diplome programa za ljudska i manjinska prava u organizaciji centra za građansko obrazoavnje. Radno iskustvo sticala je kao PR menadžer, urednik i novinar. Dabović je takođe bila savjetnica doskorašnjeg predsjednika Skupštine Darka Pajovića.

 

Priredio L.Đ.

Portal Analitika