Kultura

U toku 10. konkurs za savremenu fotografiju manifestacije Rovinj Photodays

Otvoren 10. internacionalni konkurs za savremenu fotografiju Rovinj Photodays 2017, a svi zainteresovani radove mogu poslati do 31. januara 2017. godine za jednu od sedam službenih kategorija.
U toku 10. konkurs za savremenu fotografiju manifestacije Rovinj Photodays
Portal AnalitikaIzvor

Fotografi mogu radove da prijave u jednoj ili više službenih kategorija, prema precizno naznačenom pravilniku i protokolu prijava koji se može naći na stranici www.photodays-rovinj.com

- Sve prijave prima organizator koji ih dalje prosljeđuje nacionalnim selektorima. Nacionalni selektori predlažu najbolje radove - najviše pet po svakoj kategoriji - a potom ih organizator prosljeđuje Glavnom selektoru na finalno žiriranje. Na taj način, dvostepenim postupkom odlučivanja, donosi se odluka o finalistima i pobjednicima, birajući po troje najuspješnijih fotografija ili serija fotografija u svakoj kategoriji. Imena finalista biće objavljena na službenoj stranici - navode organizatori.

Odabrane fotografije, kao i troje nominovanih autora iz svake kategorije, i naredne godine biće predstavljeni u sklopu putujuće izložbe, kataloga, službene stranice, medijskih objava i svih promotivnih materijala festivala.

- Nakon drugog kruga žiriranja, glavni selektor odabraće ukupnog pobjednika Festivala – dobitnika Gran prija, koji će time dobiti samostalnu izložbu s pratećom publikacijom u jesenjem terminu na manifestaciji Photodays u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu - dodaje se u pozivu.

Takođe, sva tri nominovana rada u kategoriji Umjetnički koncept biće posebno predstavljeni u sklopu završne izložbe finalista.

Svečano proglašenje pobjednika dio je završne manifestacije Rovinj Photodays-a koja će biti održanba od 5. do 7. maja 2017. godine.

Pobjednicima pripada službena statua Kadar i gostovanje u Rovinju na svečanoj večeri dodjele nagrada, te učešće u putujućoj izložbi.

K.J.

Portal Analitika