Politika

DF sa Tolstojem: Rusija nikada nije i neće izdati svoje saveznike!

Lideri DF- a Andrija Mandić i Milan Knežević, boraveći u zvaničnoj posjeti Rusiji, sastali su se danas sa potpredsjednikom DUME Petrom Tolstojem, direktnim potomkom jednog od najvećih pisaca svjetske književnosti grofa Lava Tolstoja.
DF sa Tolstojem: Rusija nikada nije i neće izdati svoje saveznike!
Portal AnalitikaIzvor

Mandić je potpredsjednika Dume upoznao sa aktuelnom društveno političkom situacijom u Crnoj Gori posebno istaknuvši : " Da izbori 16. oktobra nisu održani u demokratskom ambijentu već u atmosferi insceniranog skandaloznog državnog udara u očiglednoj organizaciji režima Mila Đukanovića koji je dodatno produbio sveopštu krizu u našoj državi. DF je kao najjači i najorganizovaniji politički savez koji se nalazi pod žestokim udarima državnog terora, odlučan da nastavi demokratsku borbu protiv totalitarnog sistema Mila Đukanovića koji je zbog svojih ličnih interesa i privilegija uspio da poremeti odnose i sa Rusijom, našim dokazanim viševjekovnim prijateljem i saveznikom.Naša borba će počivati prvenstveno na utvrdjivanju istine vezane za izborne mahinacije počev od brutalne izborne kradje pa završno sa tzv. državnim udarom." kazao je Mandić.

Govoreći o nedavno završenim izborima predsjednik DNP- a upoznao je potpredsjednika DUME sa kampanjom DF - a i političkim programom baziranim na organizovanju referenduma o članstvu Crne Gore u NATO, ukidanju sankcija Rusiji i povlačenju odluke o priznanju tzv. države Kosovo, dodaju oni.

" Upravo ovi naši principijelni i beskompromisni stavovi u stvari predstavljaju razlog zbog kojeg se Đukanovićev režim ovih nedjelja vodi histeričnu kampanju protiv Rusije i DF-a povezujući nas, sa nama nepoznatim osobama, iz tzv. državnog udara koje su očigledno za potrebe DPS- a angažovali njegovi partneri." saopštio je Knežević.

Lideri DF- a su od potpredsjednika Dume Petra Tolstoja zatražili podršku u rasvetljavanju svih činjenica vezanih za tzv. državni udar, posebno zbog medijskih navoda da su glavni organizatori dvojica Rusa koji su tobož pripadnici bezbjednosnih struktura.

“Zahvaljujući na posjeti liderima DF-a potpredsjednik Dume Petar Tolstoj je negirao bilo kakvo učešće i povezanost države Rusije sa bilo kakvim nedozvoljenim aktivnostima u Crnoj Gori, posebno naglasivši da Rusija predvodi globalnu borbu protiv terorizma ulažući ogromne vojne,ekonomske i ljudske resurse u toj borbi. Takodje je podsjetio da su političari iz Demokratskog fronta početkom ove godine dobili snažnu podršku od tadašnjeg rukovodsta Dume predvođenog Sergejom Nariškinim, i da ih obavještava da će novi saziv i novo rukovodstvo Dume imati isti odnos prema DF-u, a da Andriju Mandića i Milana Kneževića smatraju za iskrene prijatelje”, saopštavaju oni.

" Rusija nikad nije i neće izdati svoje saveznike!" izjavio je potpredsjednik Dume Petar Tolstoj u razgovoru sa liderima DF-a, zaključili su oni.

Portal Analitika