Politika

Popović: Kotor pred kolapsom ako se ne formira vlast

U cilju prevazilaženja političke krize i potencijalnog kolapsa koji je već zahvatio Kotor, odbornik i predsjednik Liberalne partije Andrija Popović predložio je danas na sjednici SO Kotor inicijativu za rješavanje krize kroz konsenzus svih političkih partija, prevazilaženjem unutarpartijskih interesa i izborom na čelo Skupštine Opštine Kotor najstarijeg i uglednog odbornika Branka Ivanovića.
Popović: Kotor pred kolapsom ako se ne formira vlast
Portal AnalitikaIzvor

-Neusvajanjem budžeta Opštine Kotor, kao i Finansijskog plana Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora uz zastoj realizacije kapitalnog dijela budžeta grad bi bio doveden do ivice normalnog funkcionisanja. Obustavila bi se izdvajanja za sve kategorije društva, kao što su socijala, kultura, sport. Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora ne bi mogla da izvrši, pored redovnih,hitne intervencije u slučaju vanrednih događaja. Sredstva za održavanje lokalnih  puteva, čistoće bi bila otežano plasirana. Takođe, bila bi dovedena u pitanje priprema naredne turističke sezone, kao i ostalih službi a sve na štetu Kotora i Kotorana. Takođe, zaposlenima koji su na budžetu Opštine Kotor bi bila upitna isplata ličnih dohodaka. Želeći da kao izabrani predstavnici građana ozbiljno pristupimo rješavanju ovog problema, a u cilju konstituisanja Skupštine Opštine Kotor, kao odbornik stavljam blanko potpis na prijedlog za izbor predsjednika Skupštine opštine Kotor. Na ovaj način bi pokazali svi zajedno da i pored poteškoća oko formiranja vlasti u Kotoru, smo spremni,da zajedno zanemarimo unutarpartijske interese i da najvažnija godišnja dokumenta usvojimo i omogućimo normalno funkcionisanje grada i Opštine. Predlažem da Predsjednik Skupštine Opštine Kotor bude aktuelni predsjedavajući,dr Branko Baćo Ivanović, ugledni i najstariji odbornik,naravno ukoliko prihvati kandidaturu- istakao je Popović.

Podsjetio je da je konstitutivna sjednica Skupštine Opštine Kotor započela prije gotovo mjesec, istog dana kada i konstitutivna sjednica Skupštine Crne Gore, "a tamo su već odrađene tri sjednice, izabrana zakonodavna i izvršna vlast, a mi ni makac".

-Potrebno je da ovu Inicijativu LP podrži još minimalno 10 odbornika/ca ( čl.9 Poslovnika SO Kotor), tj. najmanje 1/3 odbornika, odnosno 11 od 33- naveo je Popović.

 

Portal Analitika