Društvo

Stanović: Ne smijemo zavisiti od Srbije, učinićemo sve da sačuvamo radnike ŽPCG

Noćni vozovi na pruzi Bar-Beograd ne saobraćaju od danas , te će zbog toga željeznica trpiti velike gubitke, saopštili su iz PR službe ŽPCG Portalu Analitika.
Stanović: Ne smijemo zavisiti od Srbije, učinićemo sve da sačuvamo radnike ŽPCG
Portal AnalitikaIzvor

“Očekuje se minus od milion eura”, rekli su iz iz ŽPCG.

Oni će, dodaju, učiniti sve da se ne otpuste radnici.

“Uradićemo sve što možemo, da do toga ne dođe.Iskoristićemo godišnje odmore, neke ćemo premjestiti iz međunarodnog u lokalni saobraćaj. Svakako, u interesu nam je da se preduzeće održi”, dodali su oni.

Iz Sindikata željezničkog prevoza, kažu da traže rješenja, koja su najbolja za radnike i da do otpuštanja ne može doći.

“Svi razmišljamo o razumnim mjerama i spremni smo da tome doprinesemo koliko treba. Već smo Željeznici dostavili neke predloge, a i komuniciramo sa radnicima, neki će otići u penziju, sa nekima već imamo sporazume o prekidima radnog odnosa”, govori predsjednik Sindikata ŽPCG Svetozar Stanović.

Stanović dodaje da Crna Gora mora da ima nezavisnu željeznicu.

“Mi smo suverena država, tako da i prema ovome trebamo tako da se odnosimo. Ne smijemo da zavisimo od željeznice Srbije. Ako se njima ne isplati da prevoze putnike tokom zimskog perioda, mi moramo da pojačamo saobraćaj u našoj zemlji, željeznice Bijelo Polje Nikšić Bar Podgorica”, objašnjava Stanović.

Podsjećamo, kompanija "Srbija voz“ je donijela odluku da ukine noćne vozove zbog remonta dijela pruge od Vreoca do Resmka. U dopisu koji su dostavili ŽPCG navode da im sredstva definisana planom poslovanja i budžetom Srbije ne omogućavaju saobraćaj oba para vozova na toj relaciji. Dnevni vozovi saobraćaće do Lajkovca, odakle će se putnici autobusom prevoziti do Beograda.

I. D. 

Portal Analitika