Region

Hapšenja u Bijeljini: Udarac narko-bandi, u akciji i policija CG

Najmanje četiri osobe su uhapšene, a pretreseno je 11 lokacija, u velikoj policijskoj akciji sprovedenoj u Bijeljini, u sklopu koje je Ministarstvo unutrašnjih poslovaRepulike Srpske sarađivao i sa kolegama iz Crne Gore i Srbije.
Hapšenja u Bijeljini: Udarac narko-bandi, u akciji i policija CG
Portal AnalitikaIzvor

Prema nezvaničnim informacijama Nezavisnih novina, cilj akcije je rasvjetljavanje krivičnih djela iz oblasti organizovanog kriminala, odnosno udarac narkobandi koja je djelovala u regionu.

Spekuliše se da se uhapšeni povezuju sa švercom droge i drugim težim krivičnim djelima.

Pretreseni su stanovi u naselju Intergaj i u Sremskoj ulici, kod nekadašnje željezničke stanice u Bijeljini, a prema navodima medija, među uhapšenima je i glavni egzekutor i jedan od vođa crnogorskog narkoklana, ali njegovo ime nije bilo poznato.

Iz MUP-a Republike Srpske Nezavisnim novinama su kazali da bi više detalja o akciji trebalo da bude poznato narednih dana.

"Na više lokacija na području Bijeljine u toku su pretresi prostorija koje koriste lica za koja se sumnja da su u vezi s organizovanim kriminalnim grupama i da su izvršioci krivičnih djela iz oblasti organizovanog kriminala", rečeno je u MUP-u Srpske.

Pretrese su, kako su naglasili, obavili pripadnici Uprave MUP-a RS za organizovani i teški kriminalitet, u saradnji s pripadnicima bijeljinskog CJB-a.

MINA

Portal Analitika