Moda

"Shall We" Vere Šoškić u DODEST-u

Scensko-modni performans Vere Šoškić biće sjutra priređen u sali DODEST podgoričkog KIC-a „Budo Tomović“ od 21 sat.
"Shall We" Vere Šoškić u DODEST-u
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u najavi, u okviru ovog događaja pod nazivom „Shall We“ autorka će predstaviti 30 unikatno pletenih šalova. Pored vune, u kreiranju je koristila i druge materijale poput organdina i satena...

- Kombinovanjem atraktivnih materijala i stilova, ona tretira šal ne samo kao odjevni predmet, već i kao visoko estetizovan modni detalj koji daje poseban pečat zimskoj odjevnoj kombinaciji. Performans će biti neobičan i zbog toga što šalove neće nositi manekeni, već poznata lica iz medija. Većina modela namijenjena je ženama, mada pojedine mogu da nose i muškarci. Pletenina je opet u trendu, pa preformans „Shall We“ prati aktuelna zbivanja na modnoj sceni - stoji u najavi.

Dio performansa je i projekcija foto i video materijala, te muzika koja će biti uživo izvođena.

Kostimograf, modni dizajner i stilista Vera Šoškić, karijeru je započela u modnom studiju „Click“ u Beogradu. Učestvovala je na desetak kolektivnih modnih revija, te dizajnirala kostime za 15 pozorišnih predstava. Radila je i na filmu, TV dramama i brojnim spotovima. Stilista je Javnog servisa Radio televizije Crne Gore.

K.J.

Portal Analitika