Društvo

Ukidaju se noćni vozovi za Crnu Goru

,,Noćni“ voz Beograd - Bar, kako nezvanično saznaje Pobjeda, neće saobraćati od 1. decembra do 15. jula naredne godine, odlučila je kompanija ,,Srbija voz“. To preduzeće, kako kaže naš izvor, donijelo je odluku da ubuduće saobraća samo dnevni voz Beograd – Bar - Beograd.
Ukidaju se noćni vozovi za Crnu Goru
Portal AnalitikaIzvor

Taj voz je do sada, po redu vožnje, polazio iz Beograda u 20 sati i deset minuta, a u Bar stizao u 7.38 časova. Iz Bara je kretao u 19 sati, a u Beograd stizao u 6.02 časova.

U Željezničkom prevozu Crne Gore redakciji Pobjede je juče rečeno da će se do danas uzdržati od komentara. Prema saznanjima Pobjede, srpska željeznička kompanija se na taj potez odlučila zbog radova na modernizaciji dijela pruge Beograd - Bar, između stanica Resnik i Vreoci. U tom preduzeću su se na ukidanje ,,noćnog“ voza, kako saznajemo, odlučili zbog toga što finansijska sredstva, definisana planom poslovanja i budžetom ne ostavljaju mogućnost realizacije saobraćaja oba para vozova na toj realaciji.

Problem je što troškovi ,,Srbija voza“ za vrijeme rekonstrukcije dijela pruge rastu zbog toga što je ta kompanija primorana da organizuje autobuski prevoz putnika od Lajkovca. U ,,Srbija vozu“, prema nezvaničnim informacijama, smatraju da će i troškovi saobraćanja dnevnog voza, dok traju radovi na modernizaciji, uveliko prevazići ostvareni prihod kompanije.

(Pobjeda)

Portal Analitika