Svijet

Horor: Tinejdžer mu spavao s curom, a njega ubio

Tinejdžer iz Njukastla optužen je za ubistvo muškarca s čijom se nevjenčanom suprugom upustio u seksualni odnos na zabavi koju je par organizovao u septembru 2015. godine.
Horor: Tinejdžer mu spavao s curom, a njega ubio
Portal AnalitikaIzvor

U toku je suđenje 18-godišnjem Kalumu Haketu, tinejdžeru koji je, tvrdi tužilac, s dva uboda nožem ubio Davida Sejvadža (42) usred zabave koju je Savage organizovao sa svojom partnerkom  Donom Hautorn.

Bračni je par zabavu organizovao  u septembru prošle godine u svom domu u Njukastlu u Velikoj Britaniji. Pozvano je troje ljudi, a bizaran tok događaja započeo je kada je jedna gošća, Korina Krosling izašla van kako bi zapalila cigaretu. Ispred kuće je bilo nekoliko tinejdžera koji su bili poprilično bučni i koji su se odmah razišli. 

Međutim, ostao je upravo tada 17-godišnji Kalum Haket koji se izvinio zbog uznemiravanja. Nakon kratkog razgovora Krosling je Haketa pozvala u kuću da se pridruži zabavi gdje mu je dobrodošlicu iskazao i sam Sevež.

U trenutku kada on nije bilo u prostoriji, njegova se partnerka Dona počela otvoreno 'nabacivati' tinejdžeru nakon čega su, ispričala je Krosling pred sucem, zajedno otišli na balkon.

S obzirom da se nisu vraćali, Korina je otišla da provjeri što se događa i našla ih usred seksualnog odnosa

“Daj nam samo dvije minute, rekao joj je smireno tinejdžer u tom trenutku, a s njim se složila i Dona koja joj je rekla 'da zapriča Davida na pet minuta'. 

Nakon što su se vratili dolje, par se poljubio što je vidio i Sejvadž koji je ljutito potjerao Haketa. 

Nažalost, Haket je na zabavi zaboravio rukavice po koje se vratio nekoliko minuta kasnije. Tada je došlo do žestokog verbalnog sukoba koji je prerastao i u fizički na ulici ispred kuće. Haket je u žaru borbe izvadio nož i dvaput ubo Sejvadža u prsa

U bolnici je utvrđeno da je Sejvadž umro od iskrvarenja, a Haket je na suđenju, koje je u toku, priznao da je 'muljao' s njegovom partnericom, ali ne i da ga je ubio.

Isto tako, priznao je da je tada bio pod uticajem alkohola, ali i da je na zabavi po prvi put u životu probao kokain

24sata.hr

Portal Analitika