Moda

Ogromno interesovanje za jubilarni "Montenegro fashion week"

Montenegro fashion week sinoć je na Imanju Knjaz otvorila revija visoke mode francuskog dizajnera Eymereicea Francoisea.
Ogromno interesovanje za jubilarni "Montenegro fashion week"
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Nakon prve revije, ljubitelji mode imali su priliku da uživaju u nešto ležernijem stilu koji je promovisala Snežana Dakić sa svojom kolekcijom jesen 2016. Njenu reviju je na zanimljiv način najavila književnica Jelena Bačić Alimpić. Jelena je pročitala odlomak iz druge knjige njene trilogije “Kazna za greh” i nagrađane je aplauzom.

f1

Edita Nimanbegu, prva je Crnogorka koja se predstavila na jubilarnom izdanju nedjelje mode. Njena kolekcija je inspirisana prvenstveno radom poznatog modnog fotografa Tima Walkera, čiji modeli izgedaju poput princeza. Takođe, dizajnerka je inspiraciju pronašla  i u dijelima slikara Gustava Klinta, koji je iznad svega slavio ženu kao ispunjenje svrhe života, naročito u njegovom "zlatnom periodu".

f2

Milena Vujačić se predstavila sa najnovijom kolekcijom “Crna ruža” u kojoj su dominirale duge haljine. Jednostavnost izražena odredjenošću linija, kojoj notu posebnosti daje toplina materijala i simbolika boja, umjetnički je izraz kreatorke. Ovom kolekcijom je prikazala je upravo takvu ženu - čija je ljepota u jednostavnosti ali čija duša treperi  pa oči onih koji je ugledaju zaiskre baš zbog posebne mističnosti koju nosi. 

f3

Walone Fashion Group sa Kosova u okviru svoje revije pokazali su brendove Ceremonia, Chaton Dor i Bianco Vita. Tokom trajanja njihove revije, istinski ljubitelji mode mogli su da uživaju u neobičnim kracijama, koloritima i modelima. Prikazan je i jedan model vjenčanice. 

Veče je zatvorila Maja Velimirom Tošović, novo ime na našem modnom nebu. Želja joj je da se kvalitetom i idejama pozicionira na tržištu. Ona smatra da se žene u njenim kreacijama mogu osjetiti posebno i izdvojiti iz mase. Njene kreacije su za odlučne, neustrašive i hrabre žene. Maja je zabilježila prvi veliki aplauz za svoj rad. 

f4

Interesovanje za ovaj događaj bilo je enormno, te se u sali pred sam početak moglo vidjeti preko 500 zvanica među njima poznati iz svijeta mode, umjetnosti, sporta, politike, kulture i nauke.

Foto: Anes Lekić

Portal Analitika