Zanimljivosti

Med i cimet: Za šta je sve dobra ova ukusna kombinacija?

Naučnici tvrde da je med vrlo efikasan u liječenju brojnih bolesti, a kada se kombinuje s cimetom postaje smrtonosno oružje za viruse, visok nivo holesterola, šećera u krvi i drugih neprijatelja za naše zdravlje.
Med i cimet: Za šta je sve dobra ova ukusna kombinacija?
Portal AnalitikaIzvor

Srčana oboljenja 

Napravite pastu od meda i cimeta. Mažite je na kriške hljeba umjesto marmelade i redovno jedite za doručak. To će smanjiti nivo holesterola u arterijama i spriječiti infarkt. 

Artritis 

Dodajte dvije velike kašike meda i jednu kašiku cimeta u čašu s toplom vodom. Pijte ujutro i uveče. Kada se redovno konzumira, može da pomogne kao lijek protiv raka, pa čak i izliječi hronični artritis. 

Infekcija žučne kese 

Pomiješajte dvije veće kašike cimeta i jednu kašiku meda u čaši s mlakom vodom. Pijte ovu mješavinu svaki dan, koja će uništiti mikrobe u žučnoj kesi. 

Holesterol 

Pomiješajte dvije veće kašike meda i tri kašike cimeta u velikoj čaši s čajem. Kada ovo budete pili, nivo holesterola će se smanjiti za 10 odsto za samo dva sata. 

Prehlada 

Ako imate prehladu, uzmite jednu veliku kašiku meda sa ¼ kašikom cimeta. Uzimajte ovu mješavinu tri dana zaredom. To će riješiti prehladu, hronični kašalj i začepljenje sinusa. 

Bolovi u stomaku 

Med u kombinaciji s cimetom će eliminisati bolove u stomaku. Redovnim uzimanjem je moguće ukloniti čir na želucu. 

Imunološki sistem 

Redovno konzumiranje meda i cimeta u prahu jača imunitet i štiti organizam od bakterija i virusa. 

Gripa 

Španski ljekari su otkrili da med sadrži prirodne sastojke koji ubijaju viruse i štite od gripa. 

Gubitak težine 

Kuvajte čašu vode s medom i cimetom u prahu i pijte svako jutro na prazan želudac pola sata prije doručka. Kada se redovno konzumira, pomaže u gubljenju kilograma. 

Zadah 

Svakog jutra isperite usta toplom vodom u koju ste dodali jednu kašiku meda i cimeta. Ova mješavina pomoći će vam da održite svjež dah cio dan.

Portal Analitika